Разследваният за корупция началник Тодор Караиванов назначен в Митница Бургас

0

Тодор Караиванов е новият началник на наркоотдела на Митница Бургас. Разследваният за корупция екс шеф на Митница Свиленград е получил заповедта си за назначение вчера и от днес е в новия си кабинет, съобщава бургаският сайт Флагман.бг, позовавайки се на източници от ведомството.

Тодор Караиванов е в системата на Агенция Митници от 20 години. Започва работа на митническия терминал на жп гара Свиленград, а по-късно оглавява и отдел „Митническо разузнаване“. Владее няколко езика и често е представлявал митницата на висши форуми.

В края на януари 2015 година обаче скандал разтърси Свиленград и цялата страна след като агенти на ДАНС  проснаха на плаца пред митническото управление в Свиленград Тодор Караиванов при зрелищна спецакция. Началникът на ведомството бе обвинен във взимане на подкупи от транспортни фирми. В кабинета му бяха намерени 12 хиляди евро, в дома му още 6 000 лева и чували с митнически документи. Това стана броени часове, след като Ваньо Танов го удостои с награда.

В момента Караиванов е освободен от ареста с мярка парична гаранция, но досъдебното  производство срещу него продължава да бъде в ход.  Обвинението срещу него все още не е внесено в специализирания съд, а адвокатите му твърдят, че е натопен.

Сегашното назначение на Тодор Караиванов, подписано от Ваньо Танов, става броени дни след като Митница Свиленград беше затворена и тя премина към Митница Бургас. Наркоотделът на пункт Капитан Андреево пък беше оголен след масово съкращение на митничари.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...