Разследваният за корупция началник Тодор Караиванов назначен в Митница Бургас

0

Тодор Караиванов е новият началник на наркоотдела на Митница Бургас. Разследваният за корупция екс шеф на Митница Свиленград е получил заповедта си за назначение вчера и от днес е в новия си кабинет, съобщава бургаският сайт Флагман.бг, позовавайки се на източници от ведомството.

Тодор Караиванов е в системата на Агенция Митници от 20 години. Започва работа на митническия терминал на жп гара Свиленград, а по-късно оглавява и отдел „Митническо разузнаване“. Владее няколко езика и често е представлявал митницата на висши форуми.

В края на януари 2015 година обаче скандал разтърси Свиленград и цялата страна след като агенти на ДАНС  проснаха на плаца пред митническото управление в Свиленград Тодор Караиванов при зрелищна спецакция. Началникът на ведомството бе обвинен във взимане на подкупи от транспортни фирми. В кабинета му бяха намерени 12 хиляди евро, в дома му още 6 000 лева и чували с митнически документи. Това стана броени часове, след като Ваньо Танов го удостои с награда.

В момента Караиванов е освободен от ареста с мярка парична гаранция, но досъдебното  производство срещу него продължава да бъде в ход.  Обвинението срещу него все още не е внесено в специализирания съд, а адвокатите му твърдят, че е натопен.

Сегашното назначение на Тодор Караиванов, подписано от Ваньо Танов, става броени дни след като Митница Свиленград беше затворена и тя премина към Митница Бургас. Наркоотделът на пункт Капитан Андреево пък беше оголен след масово съкращение на митничари.

Previous articleСтамо Димитров: Не е задължително да си финансов гений, за да търгуваш на фондовата борса
Next articleМартина Вачкова идва със „Секскомедия в лятна нощ“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...