Японец пробягва през Свиленград. Околосветското му приключва през 2011

0

60 – годишния японец Кампей Хазака, който от две години обикаля света с тичане, днес навлезе в хасковска област. Според графика му той ще остане в областния град най -много 1 ден. За това време Кампей планира да тича до Свиленград и утре вече да напусне България. До завършване на околосветския маратон на Кампей му остава да премине през Близкия Изток, Иран, Китай и през февруари 2011-та година благополучно да се върне в родната Осака.

Японецът тръгнал от там на 30-ти декември 2008-ма година. Оттогава пресича Тихия океан и Съединените американски щати – от Лос Анжелис до Ню Йорк. После пресича Атлантика с ветроход, защото дал обет да не ползва помощта на никаква машина.

Кампей има стотици фотосесии в популярния уеб сайт YouTube. До момента посещенията в страницата му надхвърляли 1 млн. Оказа се, че маратонската обиколка на света е инициатива за подкрепа кандидатурата на Япония за олимпийските игри през 2016-та година. В началото на октомври тази година Токио загуби битката от Рио Де Жанейро, но Кампей не спрял своето тичане.

60 – годишният мъж е един от най-известните комедийни актьори в родината си. Женен е и имадве деца и двама внуци. Самоопределя се като посланик на добра воля по света.

Previous articleВодата 2,32 на кубик
Next articleТакса смет скача, данъците – не

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...