Японец пробягва през Свиленград. Околосветското му приключва през 2011

0

60 – годишния японец Кампей Хазака, който от две години обикаля света с тичане, днес навлезе в хасковска област. Според графика му той ще остане в областния град най -много 1 ден. За това време Кампей планира да тича до Свиленград и утре вече да напусне България. До завършване на околосветския маратон на Кампей му остава да премине през Близкия Изток, Иран, Китай и през февруари 2011-та година благополучно да се върне в родната Осака.

Японецът тръгнал от там на 30-ти декември 2008-ма година. Оттогава пресича Тихия океан и Съединените американски щати – от Лос Анжелис до Ню Йорк. После пресича Атлантика с ветроход, защото дал обет да не ползва помощта на никаква машина.

Кампей има стотици фотосесии в популярния уеб сайт YouTube. До момента посещенията в страницата му надхвърляли 1 млн. Оказа се, че маратонската обиколка на света е инициатива за подкрепа кандидатурата на Япония за олимпийските игри през 2016-та година. В началото на октомври тази година Токио загуби битката от Рио Де Жанейро, но Кампей не спрял своето тичане.

60 – годишният мъж е един от най-известните комедийни актьори в родината си. Женен е и имадве деца и двама внуци. Самоопределя се като посланик на добра воля по света.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...