Нова обществена поръчка за „Зорница”

0

Възелът около дофинансирането на ОДЗ „Зорница” се оказа доста завързан.  Общинските съветници трябваше да гласуват още близо 370 хил. лв., след като се оказа, че почти 1 млн. 200 хил. лв. няма да стигнат за проекта „Европейски дом за нашите деца”. Поиска ги фирмата изпълнител Райкомерс, защото в течение на работата са възникнали непредвидени разходи.

За някои сумата се стори доста завишена. Според Христо Щерев, който се е консултирал с други строителни фирми, работите могат да бъдат завършени с 40% по-малко разходи. Той предложи да няма анекс към съществуващия договор, а да бъде обявена нова обществена поръчка. На противното мнение бяха други, според които, ако се намеси друга фирма, тя може да обърка изчисленията в работата на основния изпълнител и това да забави много нещата. А крайният срок е юни месец.

Ремонтът на детското заведение се извършва от подизпълнители – местни фирми. Заради съмнения за конфликт на интереси, Атанас Тенев поиска прегласуване. Така след почти час дебат общинските съветници взеха решение  да се обяви обществена поръчка и да бъде избрана друга фирма, която да извърши допълнителната работа по детското заведение.

Колкото и да се забави строителството, ние ще се спазим закона за обществените поръчки. Възможно е след обществената поръчка да има обжалване,  некоректни участници, това може да отложи довършването. Но пък всички средства по европейската програма ще бъдат усвоени навреме, каза кметът Манолов.

Previous articleНад 300 стихотворения за конкурса „Жената – любима и майка”
Next articleВ скоби или в кавички

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...