Нова обществена поръчка за „Зорница”

0

Възелът около дофинансирането на ОДЗ „Зорница” се оказа доста завързан.  Общинските съветници трябваше да гласуват още близо 370 хил. лв., след като се оказа, че почти 1 млн. 200 хил. лв. няма да стигнат за проекта „Европейски дом за нашите деца”. Поиска ги фирмата изпълнител Райкомерс, защото в течение на работата са възникнали непредвидени разходи.

За някои сумата се стори доста завишена. Според Христо Щерев, който се е консултирал с други строителни фирми, работите могат да бъдат завършени с 40% по-малко разходи. Той предложи да няма анекс към съществуващия договор, а да бъде обявена нова обществена поръчка. На противното мнение бяха други, според които, ако се намеси друга фирма, тя може да обърка изчисленията в работата на основния изпълнител и това да забави много нещата. А крайният срок е юни месец.

Ремонтът на детското заведение се извършва от подизпълнители – местни фирми. Заради съмнения за конфликт на интереси, Атанас Тенев поиска прегласуване. Така след почти час дебат общинските съветници взеха решение  да се обяви обществена поръчка и да бъде избрана друга фирма, която да извърши допълнителната работа по детското заведение.

Колкото и да се забави строителството, ние ще се спазим закона за обществените поръчки. Възможно е след обществената поръчка да има обжалване,  некоректни участници, това може да отложи довършването. Но пък всички средства по европейската програма ще бъдат усвоени навреме, каза кметът Манолов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...