Партии с отворено писмо до главния прокурор за местния вот

6

Отворено писмо до главният прокурор Сотир Цацаров и главният секретар на МВР Георги Костов изпратиха няколко политически сили в Свиленград. Те поискаха от обвинител номер едно прокуратурата да се самосезира, както и да бъде засилен контролът в общината, във връзка с предстоящите местни избори.

За тревожни явления и заплахи още седмица след старта на предизборната кампания се съобщава в писмото, изпратено и до нашата редакция. Под него подписите си са сложили няколко политически партии и коалиции, участващи в местния вот.

До предизборните им щабове пристигнали „множество сигнали от граждани за опити за купуване на гласове, сплашване за загуба на работа и дори физическа саморазправа с хора, които отказват да гласуват за определен кандидат за кмет и общински съветници“, пише още в отвореното писмо.

„Тези методи ни връщат в годините на силовите групировки“, допълват още от предизборните щабове. И призовават прокуратурата и главният секретар „да не се допуска вредно политическо пазаруване“ по време на кампанията за местния вот. Призивът е и към хората да не се поддават на заплахи и да гласуват по съвест.

Отвореното писмо е подписано от заместник-председателя на БСП Георги Илиев, Славка Желязкова  от  „Реформаторски блок“, Ангел Божинов от ПП „Атака“, Живко Проданов от Калиция „Заедно за Свиленград“, Николина Пехливанова от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и от адвокат Свилен Овчаров от Контролния съвет на партия „Зелените“.

6 COMMENTS

  1. Πpeдcтaвитeли нa ГEPБ xoдят oт ĸъщa нa ĸъщa и зaпиcвaт EГH-тa нa xopa cpeщy 50 лв. Taĸoвa нeщo в Cвилeнгpaд нe ce пoмни oт вpeмeтo нa Maмa Дaни!!! Xopa – глacyвaйтe в нeдeля, зa дa ce пpoтивoпocтaвим нa ĸyпeния вoт!

  2. Четирима кандидат кметове са били съдържатели на явочни квартири. Един от тях е Иван Андреев с псевдоним Мак, за когото няма данни за снемане от отчет. Той е издигнат от ГЕРБ за кандидат за кмет на Свиленград. Източник: haskovo.info

  3. Знам цялата истина за въпросния господин. Ако не спре с подмолните си номера, ще я разкрия в сайта. Ще останете шашнати какъв човек иска да му гласувате доверие за кмет.

  4. В един известен столичен сайт излезе информацията за агентурното минало на агента Мак Иван Андреев. Защо не публикувате малко повече информация за това? Или вероятно е заплашвал и вас, че ще ви спре сайта ако не гласувате за него…

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...