Георги Манолов с награда за „Инвестиции и заетост“ от конкурса „Кмет на годината“

0

Кметът на Свиленград Георги Манолов получи приз в категорията „Инвестиции и заетост”. Наградата беше връчена по време на церемонията по награждаване на победителите в националния конкурс „Кмет на годината“. Той е организиран от портала на българските общини Кмета.bg и информационна агенция Фокус.

На церемонията в София 38 градоначалници получиха наградите, разпределени в 14 категории. Гласуването се осъществяваше на специално изградена онлайн платформа в продължение на 3 месеца. Над 400 хиляди души дадоха своя вот и определиха победителите. Нарадите в различните категории са за кметове на голяма, малка и средна община. Георги Манолов грабна приза в категорията „Инвестиции и заетост” при община с население от 20 до 50 хил. души, но не успя да присъства на церемонията, за да получи наградата си. При по-малките общини призьор стана Димитър Германов (Приморско), а при големите – Пламен Стоилов (Русе).

Още двама кметове от Хасковска област получиха награди. В категорията „Популяризиране на местния туризъм” – Диана Овчарова (Ивайловград, а в „Модерно земеделие“ – Атанас Атанасов (Любимец).

„Кмет на годината” за мандат 2011-2015 стана Живко Тодоров (Стара Загора), а призовите в средни и малки общини бяха връчени на Никола Белишки (Панагюрище) и Васко Стоилков (Сливница). „Кмет на България” стана Йорданка Фандъкова (Столична община), а „Кмет на Европа” – Димитър Николов (Бургас).

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков. Медийни партньори на събитието са Порталът и Вестникът на българските общини КМЕТА.bg, Информационна агенция и Радио „Фокус“, Информационна агенция и Списание „Икономика“ и Българската национална телевизия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...