Георги Манолов с награда за „Инвестиции и заетост“ от конкурса „Кмет на годината“

0

Кметът на Свиленград Георги Манолов получи приз в категорията „Инвестиции и заетост”. Наградата беше връчена по време на церемонията по награждаване на победителите в националния конкурс „Кмет на годината“. Той е организиран от портала на българските общини Кмета.bg и информационна агенция Фокус.

На церемонията в София 38 градоначалници получиха наградите, разпределени в 14 категории. Гласуването се осъществяваше на специално изградена онлайн платформа в продължение на 3 месеца. Над 400 хиляди души дадоха своя вот и определиха победителите. Нарадите в различните категории са за кметове на голяма, малка и средна община. Георги Манолов грабна приза в категорията „Инвестиции и заетост” при община с население от 20 до 50 хил. души, но не успя да присъства на церемонията, за да получи наградата си. При по-малките общини призьор стана Димитър Германов (Приморско), а при големите – Пламен Стоилов (Русе).

Още двама кметове от Хасковска област получиха награди. В категорията „Популяризиране на местния туризъм” – Диана Овчарова (Ивайловград, а в „Модерно земеделие“ – Атанас Атанасов (Любимец).

„Кмет на годината” за мандат 2011-2015 стана Живко Тодоров (Стара Загора), а призовите в средни и малки общини бяха връчени на Никола Белишки (Панагюрище) и Васко Стоилков (Сливница). „Кмет на България” стана Йорданка Фандъкова (Столична община), а „Кмет на Европа” – Димитър Николов (Бургас).

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков. Медийни партньори на събитието са Порталът и Вестникът на българските общини КМЕТА.bg, Информационна агенция и Радио „Фокус“, Информационна агенция и Списание „Икономика“ и Българската национална телевизия.

Previous articleИздирват каналджия, зарязал бежанци в микробус до Студена
Next articleДве фирми предлагат китайски боб за български

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...