Здравният министър Десислава Атанасова откри интензивното отделение в болницата

0

Здравният министър Десислава Атанасова откри изцяло реновираното отделение по анестезия и интензивно лечение в МБАЛ – Свиленград.

Впечатлена съм от това, което видях в свиленградската болница, заяви тя. Тук наистина има много добри условия и стройна организация на работа. Вече втора година болницата е на печалба, което се дължи на доброто й управление, подчерта министърката. От думите на управителя на болничното заведение д-р Димитър Ермов стана ясно, че средната работна заплата на медицинските сестри тук е 900 лв.

Интензивното отделение функционира от миналата година, но през тази беше обновено с нова апаратура и легла. За една година през него са преминали около 300 пациенти, а използваемостта му е близо 42%, каза д-р Ермов. Това отделение е гордостта на нашата болница, допълни още той. Инвестираните в него средства са близо 150 хил. от бюджета на МБАЛ.

Посещението на министър Атанасова съвпадна с Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май. Тя поздрави специалистите по здравни грижи за всеотдайността им към пациентите, след което се включи в почистването на България за един ден като се присъедини към групата на спортната площадка до нафтопункта.

Previous articleСвиленград се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден”
Next articleПехливански борби за панаира на Пъстрогор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...