Здравният министър Десислава Атанасова откри интензивното отделение в болницата

0

Здравният министър Десислава Атанасова откри изцяло реновираното отделение по анестезия и интензивно лечение в МБАЛ – Свиленград.

Впечатлена съм от това, което видях в свиленградската болница, заяви тя. Тук наистина има много добри условия и стройна организация на работа. Вече втора година болницата е на печалба, което се дължи на доброто й управление, подчерта министърката. От думите на управителя на болничното заведение д-р Димитър Ермов стана ясно, че средната работна заплата на медицинските сестри тук е 900 лв.

Интензивното отделение функционира от миналата година, но през тази беше обновено с нова апаратура и легла. За една година през него са преминали около 300 пациенти, а използваемостта му е близо 42%, каза д-р Ермов. Това отделение е гордостта на нашата болница, допълни още той. Инвестираните в него средства са близо 150 хил. от бюджета на МБАЛ.

Посещението на министър Атанасова съвпадна с Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май. Тя поздрави специалистите по здравни грижи за всеотдайността им към пациентите, след което се включи в почистването на България за един ден като се присъедини към групата на спортната площадка до нафтопункта.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...