Дезинфекцията остава още две години

0

Дезинфекцията на ГКПП Капитан Андреево ще продължи да работи през тази и следващата година, заради европейските изисквания, каза Симеон Дянков по време на инспекцията на ремонта на граничния пункт. Дейността на службата беше възстановена през 2011 г. след регистрирани случаи на заразени от шап животни в гранични с Турция български територии. В нея бяха назначени на работа близо 15 души.�

Министърът заяви още, че ремонтът на ГКПП ще приключи до края на годината и ще увеличи работния капацитет на пункта. Той инспектира още последните 3,4 км магистрала преди „Капитан Андреево”. Проблемни са последните 300 метра, където в момента има археологически разкопки. Очаква се те да приключат до средата на март. По този начин заложеният краен срок за довършването на магистрала “Марица” и въпросният участък от �- края на март, ще бъде спазен, увери вицепремиерът.

Цялата магистрала е с дължина от 117 км и тръгва от пътния възел “Оризово“, където се осигурява връзката с “Тракия“, минава покрай Димитровград, Хасково, Харманли, Любимец, Свиленград и стига до ГКПП “Капитан Андреево.

По повод фалшивите дипломи на митничари Дянков коментира, че те не касаят единствено Свиленград и текат проверки. Близо 250 митнически служители вече били извън системата. Продължават проверките за истинността на дипломите на още 250. Някои са придобили магистърска степен преди бакалавърска, други са завършили в екзотични страни като Катар, трети – в Украйна и Молдова, което е доста съмнително, коментира министър Дянков.

Previous articleСлагат нови спирки с пейки и осветление
Next articleСофиянец с обир зад гърба си бори митницата с глад

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...