Само един избирател в Лисово

0

Само един човек е с регистриран постоянен адрес в Лисово, научи svilengrad24. Жената обаче дори не живее в свиленградското село и ако реши да упражни правото си на вот на предстоящите евроизбори, ще направи това, най-вероятно, в старозагорско, където живее от години. Ако реши да гласува по постоянен адрес ще трябва да го направи в близкото село Левка, където ще има избирателна секция.

В подобно положение са и няколко други села в общината. Варник има четирима постоянни жители, които ще� могат да пуснат бюлетина в съседното Маточина.

10 души са с право на глас в Пашово, 13 в Дервиш могила, в Равна гора избирателите с право на глас са 12 от общо 17 жители. Пет, предполага се, са малолетни. Те ще могат да гласуват, стига да решат, в близките села, където има сформирана секция. Това са съответно граничното Щит, Студена, Мустрак.

Ако нямат собствен транспорт, кметовете по места ще направят организация за извозването им до най-близките изборни секции, каза секретарят на общината Надя Пеева. Избирателите с право на глас в община Свиленград към момента са 20 хил. 130, съобщи тя. 38 са утвърдените секции в общината. 39-ата е в болницата и ще стане ясно в последния момент дали ще я има.

До 10 май включително избиратели, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да подават заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

До 17 май включително могат да се подават заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци.

Само преди дни пък стана ясно, че политици, общественици, обикновени граждани, покойници и несъществуващи хора без да знаят са помогнали на партии и коалиции да прескочат прага от 2500 подписа, нужни за участие в европейските избори. Проверка можете да направите като кликнете тук: https://www.cik.bg/reg_podpiski

Все повече призиви има, ако откриете името си в подписка, в която не сте се подписвали, да сигнализиратена комисията за защите на личните данни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...