Само един избирател в Лисово

0

Само един човек е с регистриран постоянен адрес в Лисово, научи svilengrad24. Жената обаче дори не живее в свиленградското село и ако реши да упражни правото си на вот на предстоящите евроизбори, ще направи това, най-вероятно, в старозагорско, където живее от години. Ако реши да гласува по постоянен адрес ще трябва да го направи в близкото село Левка, където ще има избирателна секция.

В подобно положение са и няколко други села в общината. Варник има четирима постоянни жители, които ще� могат да пуснат бюлетина в съседното Маточина.

10 души са с право на глас в Пашово, 13 в Дервиш могила, в Равна гора избирателите с право на глас са 12 от общо 17 жители. Пет, предполага се, са малолетни. Те ще могат да гласуват, стига да решат, в близките села, където има сформирана секция. Това са съответно граничното Щит, Студена, Мустрак.

Ако нямат собствен транспорт, кметовете по места ще направят организация за извозването им до най-близките изборни секции, каза секретарят на общината Надя Пеева. Избирателите с право на глас в община Свиленград към момента са 20 хил. 130, съобщи тя. 38 са утвърдените секции в общината. 39-ата е в болницата и ще стане ясно в последния момент дали ще я има.

До 10 май включително избиратели, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да подават заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

До 17 май включително могат да се подават заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци.

Само преди дни пък стана ясно, че политици, общественици, обикновени граждани, покойници и несъществуващи хора без да знаят са помогнали на партии и коалиции да прескочат прага от 2500 подписа, нужни за участие в европейските избори. Проверка можете да направите като кликнете тук: https://www.cik.bg/reg_podpiski

Все повече призиви има, ако откриете името си в подписка, в която не сте се подписвали, да сигнализиратена комисията за защите на личните данни.

Previous articleПлакат на Тодор Живков сред най-търсените
Next articleДесетина коли „изгоряха” с глоба

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...