В Свиленград разкриха гише за кадастрални услуги

0

Жителите на общината вече няма нужда да пътуват до Хасково за определени кадастрални услуги, а ще могат да ги заявят и получат в Свиленград. Общинска администрация – Свиленград разкри гише за кадастрални услуги, в което се приемат и обработват заявления и се предоставят официални документи на хартиен носител. Гишето се намира на първия етаж в сградата на администрацията, до Информационния център за обслужване на граждани.

Общината подпомага службата по геодезия, картография и кадастър при административното обслужване с кадастрална информация, като извършва следните услуги: издаване на скица на поземлен имот; издаване на скица на сграда; издаване на схема на самостоятелен обект; издаване на удостоверение за наличие или липса на данни.

Таксите за посочените услугите са по 20 лева – 14 лева по сметка на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и 6 лева за общината. Сроковете за изпълнение са 3 дни за бърза услуга и 7 дни за обикновена. За бързи услуги таксата е двойна. Цените са определени в Тарифа №14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Previous articleОтмениха бедственото положение в община Свиленград
Next articleС изложба от рок концерт приключи проектът „Младежка музикална среща“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...