Две първи места за мажоретките на Свиленград

0

С две първи места и едно второ се завърнаха мажоретките на Свиленград от провелия се в Пазарджик фестивал „Слънчева Бесапара”. Със завоюваното първо място в категорията „композиция на сцена”, четвърта възрастова група затвърди успеха си от състезанието в Шумен и спечели квота за европейското първенство в Италия тази година. Момичетата станаха втори и на 100 м дефиле с батон. Още едно първо място грабнаха мажоретките от трета възрастова група. То също е в категорията „композиция на сцена”.

Наградите на победителите връчи Ренета Камберова – европейска и двукратна световна шампионка по художествена гимнастика, завоювала бронзов медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро като част от националния ни отбор.

Атракция на фестивала беше малката Рая от Свиленград, която също получи медал от организаторите. Рая е на 8 месеца и е дъщеря на една от треньорките на свиленградския състав – Петя Карагьозова.

Фестивалът  в Пазарджик е най-големият форум от този род в България, а престижна съдийска комисия оценяваше участниците в него. Организатори на събитието са община Пазарджик  и Общинският  детски комплекс в града. Събитието се провежда под патронажа на кмета – Тодор Попов.

Мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи се включиха в пъстрата надпревара. Те се състезаваха в категориите:  марш парад 100 метра с батон, марш парад 100 м с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена.

Освен за първо, второ и трето място, момичетата се състезаваха за специалните награди за най-чаровна мажоретка, оригинална хореография, визия, специалнта награда на Общинския детски комплекс и най-големият приз „Слънчева Бесапара”.

След състезанието, треньорът на свиленградчанки Иванка Миткова сърдечно благодари на съгражданина ни Никола Колев – директор на училището в с. Паталеница, за подкрепата и съдействието.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...