Две първи места за мажоретките на Свиленград

0

С две първи места и едно второ се завърнаха мажоретките на Свиленград от провелия се в Пазарджик фестивал „Слънчева Бесапара”. Със завоюваното първо място в категорията „композиция на сцена”, четвърта възрастова група затвърди успеха си от състезанието в Шумен и спечели квота за европейското първенство в Италия тази година. Момичетата станаха втори и на 100 м дефиле с батон. Още едно първо място грабнаха мажоретките от трета възрастова група. То също е в категорията „композиция на сцена”.

Наградите на победителите връчи Ренета Камберова – европейска и двукратна световна шампионка по художествена гимнастика, завоювала бронзов медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро като част от националния ни отбор.

Атракция на фестивала беше малката Рая от Свиленград, която също получи медал от организаторите. Рая е на 8 месеца и е дъщеря на една от треньорките на свиленградския състав – Петя Карагьозова.

Фестивалът  в Пазарджик е най-големият форум от този род в България, а престижна съдийска комисия оценяваше участниците в него. Организатори на събитието са община Пазарджик  и Общинският  детски комплекс в града. Събитието се провежда под патронажа на кмета – Тодор Попов.

Мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи се включиха в пъстрата надпревара. Те се състезаваха в категориите:  марш парад 100 метра с батон, марш парад 100 м с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена.

Освен за първо, второ и трето място, момичетата се състезаваха за специалните награди за най-чаровна мажоретка, оригинална хореография, визия, специалнта награда на Общинския детски комплекс и най-големият приз „Слънчева Бесапара”.

След състезанието, треньорът на свиленградчанки Иванка Миткова сърдечно благодари на съгражданина ни Никола Колев – директор на училището в с. Паталеница, за подкрепата и съдействието.

Previous articleКражба на ток в Капитан Андреево
Next articleСвиленградчанин крие метаамфетамин в кутия за телефон

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...