Политиката на АБВ щяла да определи дали Първанов ще остане лидер

0

„Ако политиката, която формира АБВ отговаря на моите виждания, ще се опитам да продължа с лидерството“, каза днес по Би Ти Ви създателят на организацията и неин председател в оставка Георги Първанов. Той за пореден път се оплака, че между партиите в управляващата коалиция липсва диалог.

„Ако виждам силно правителство, не бих се безпокоил, че нямам постоянен контакт с премиера. Но по-големият проблем е отсъствието на политики в цели сектори и министерства – енергетика, например, отбраната“, посочи Първанов.

Той изрази надежда в рамките на следващия месец да има среща с Бойко Борисов, на която да се обсъдят позициите на АБВ и премиера. Според лидера на АБС партньорското споразумение за управлението не се изпълнява. „Може и да се разделим, ако нашите позиции се разминават“, каза Първанов. Той допълни, че компромисът не може да е вечен. „Ще се представим отлично в социалната сфера, нямам съмнение в това, но ако всичко друго се провали?“, попита риторично лидерът на АБВ.

Първанов определи управленската програмата на кабинета като „доста слабичка“. Той все пак уточни, че критиките от АБВ не целят свалянето на кабинета, а неговото оздравяване.

Попитан дали партията му ще подкрепи предложението на президента за избори и референдум „2 в 1“, Първанов обяви, че да, но при определени условия. На финала той каза, че в АБВ са „за“ задължителното гласуване, но то трябва да се въведе с промяна в Конституцията, като се уточни ще има ли санкции и стимули.

Фотограф: Анелия Николова

източник: Dnevnik

Previous articleСъдът пусна Тодор Караиванов под гаранция
Next article„ОСТАНИ“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...