Борят втората вълна свински грип с безплатни лекарства и ваксини

0

Личните лекари в Свиленград вече са снабдени с безплатни количества «Тамифлу», «Ремантадин» и «Реленца», след като здравните служби в страната обявиха, че се очаква втора вълна на свински грип, съобщиха от РИОКОЗ – Свиленград. Лекарствата ще са раздават на деца и възрастни, посетили лекарските кабинети с грипни оплаквания, по преценка на джипитата.

Цената на лекарствата против свински грип по аптеките е около 40 лв. От министерството на здравеопазването са преценили, че те са скъпи и всяко джипи в Свиленград вече получи по 10 опаковки от всеки антивирусен препарат.

Най-късно до 10 дни в Свиленград ще пристигнат и безплатни ваксини против вируса AH1N1. Ваксината ще бъде десетдозова, във флакони, каза д-р Велина Мавродиева от местната РИОКОЗ. Тепърва ще се определят кои рискови групи ще се имунизират безплатно с нея. Все пак имунизацията е пожелателна, а не задължителна, уточни тя.

Засега забелавемостта от остри распираторни заболявания в Свиленград е ниска. Очаква се, при повишаване на температурите да има повишаване и на заболелите от грип.

Previous articleСвилен Овчаров: Всички политически партии са против ГМО в България
Next article1 000 лв. награда за поетичен конкурс

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...