Подписка против реформата – гилотина

0

В Свиленград вече се разпространява подписка в подкрепа на местната болница. След като стана ясно, че средствата за месец декември, които трябва да бъдат изплатени на болничното заведение са дадени само на 50%, очакванията за финансови затруднения през 2010 г. стават все по-сериозни.

„Всеки ден получаваме противоречива информация относно парите, които ще получим, каза управителят на болницата д-р Ермов. С подписката ще покажем, че искаме да защитим общинската болница в Свиленград.”

Подписката ще бъде връчена на 8 февруари на премиера Бойко Борисов. Според д-р Ермов на този етап няма друг начин да се противостои на решението за отпускане на 50% от досегашните пари.

„Не става дума за затваряне на болницата ни, допълни д-р Ермов. Но до това ще се стигне с липсата на достатъчно пари. Ако става дума за намаляване на бюджета с 5,10,15%, ще го приемем. Но бюджет наполовина е гилотина”.

Срещата с председателя на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще започне в 12.00 часа, в четвъртък, в залата на общината. От нея болничните заведения в региона ще излязат със свое становище по проблемите на реформата и последиците от нея.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...