Подписка против реформата – гилотина

0

В Свиленград вече се разпространява подписка в подкрепа на местната болница. След като стана ясно, че средствата за месец декември, които трябва да бъдат изплатени на болничното заведение са дадени само на 50%, очакванията за финансови затруднения през 2010 г. стават все по-сериозни.

„Всеки ден получаваме противоречива информация относно парите, които ще получим, каза управителят на болницата д-р Ермов. С подписката ще покажем, че искаме да защитим общинската болница в Свиленград.”

Подписката ще бъде връчена на 8 февруари на премиера Бойко Борисов. Според д-р Ермов на този етап няма друг начин да се противостои на решението за отпускане на 50% от досегашните пари.

„Не става дума за затваряне на болницата ни, допълни д-р Ермов. Но до това ще се стигне с липсата на достатъчно пари. Ако става дума за намаляване на бюджета с 5,10,15%, ще го приемем. Но бюджет наполовина е гилотина”.

Срещата с председателя на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще започне в 12.00 часа, в четвъртък, в залата на общината. От нея болничните заведения в региона ще излязат със свое становище по проблемите на реформата и последиците от нея.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...