Изтеглиха политическото тото

0

Днес беше изтеглен политическия жребий, който трябваше да определи номерата на бюлетините, с които партиите, коалициите и инициативните комитети ще вземат участие в изборите на 25 октомври.

ГЕРБ ще се състезава на местния вот под номер 1. Името на партията беше първото изтеглено от урната, а представителят на БПС в ОИК Атанас Атанасов изтегли секунди след това и бюлетина номер 1. На БСП политическият жребий отреди номер 2. Кметът на Свиленград Георги Манолов ще участва в изборите под номер 9. Под номер 3 е независимият кандидат за общински съветник Живко Желев.

Всъщност номерът на бюлетината няма никакво значение, коментира Желев. Важни са срещите с хората и поетите ангажименти, каза още той. Призна още, че се е надявал да му се падне или 3, или 10. Това са рождените дати на сина му и жена му, и двете през месец октомври.

ДПС ще участва под номер 7. Под номер 8 са от Националния фронт за спасение на България, които също номинираха кандадат за кмет. Атака са с бюлетина 10.

13 партии, коалиции и инициативни комитети ще се включат в изборната надпревара. Два са инициативните комитети – на независимия кандидат за общински съветник – Живко Желев и на независимия кандидат-кмет Георги Манолов. Една коалиция е регистрирана – Реформаторски блок, както и една местна коалиция – „Заедно за Свиленград“.

Това са номерата на бюлетините и партиите, коалициите и ИК за предстоящите избори:

 1. ПП ГЕРБ
 2. ПП БСП
 3. Живко Желев – независим кандидат за общински съветник
 4. Замеделски съюз „Александър Стамболийски“
 5. Местна коалиция „Заедно за Свиленград“
 6. ПП АБВ
 7. ДПС
 8. Национален фронт за спасение на България
 9. Георги Манолов
 10. ПП Атака
 11. ПП Нова алтернатива
 12. Обединени земеделци
 13. Реформаторски блок
Previous articleТежък инцидент с мотор
Next articleПрессъобщение от ОБС на СДС Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...