Одринският поп на закуска с Обама

0

Храмовият свещеник в църквата „Св. Георги“ – отец Александър Чакърък, е поканен на национална молитвена закуска под патронажа на американския президент Барак Обама и Държавния департамент на САЩ. Закуската ще се състои в четвъртък в балната зала на хотел „Хилтън“ във Вашингтон и се смята за едно от най-големите политически събития. Заедно с поп Александър за традиционната молитвена закуска в Америка отлитат също известният одрински адвокат Хюсеин Сърагезен и Мустафа Йърдъмджъ – бизнесмен и председател на Одринската търговска борса. Те се познават от детинство и са приятели, макар да изповядват различни религии.

Мисля, че точно това е идеята на отправената от Белия дом покана – да се покаже на света как хора от различна народност и вероизповедание може да съжителстват и да си помагат, каза отец Александър Чакърък. Той ще бъде придружен във Вашингтон от съпругата му Мария.

Още около 3000 известни личности от цял свят – дипломати, учени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни дейци, ще присъстват на национална молитвена закуска в хотел „Хилтън“. За първи път подобна проява е проведена през 1952г. от президента Айзенхауер. Оттогава се организира всяка година в първия четвъртък на февруари.

На срещата ще бъде и българският военен министър Николай Цонев

Previous articleЖоро Бийтълса на караоке
Next articleОграниченията за куфарните търговци премахнати?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...