Регистрация на потребители на предплатена услуга

0

Защо е необходимо да предоставите данните си като потребител на предплатена карта? Регистрацията се налага поради промяна в Закона за електронните съобщения и влизане в сила на Правилата за събиране на данни на потребители на предплатени услуги. М-Тел ще предоставя данните единствено при поискване от страна на компетентните органи за нуждите на разкриване и разследване на престъпления. Вашата лична информация ще бъде полезна и за М-Тел – ще ни помогне да подобрим предплатената услуга, като предложим най-подходящите за вас допълнителни услуги, бонуси и програми за лоялни клиенти. В какви срокове трябва да предоставите вашите данни?

  • Регистрирайте се до 31.12.2009 г. във всеки магазин на М-Тел. В противен случай вашите изходящи повиквания и SMS-и (с изключение на услугите за спешни повиквания) ще бъдат спрени.
  • Ако не предоставите данните си в срок до 31.01.2010 г., ще се наложи вашата карта да бъде изцяло спряна.
  • Ако изпуснете и двата срока – имате още един шанс да запазите номера си. Регистрирайте се преди да е изтекъл срокът на валидност на вашата карта и М-Тел ще я активира отново.
  • Ако срокът на валидност на вашата карта е изтекъл, за да ползвате предплатена услуга е необходимо да закупите нова карта, без право да запазите номера си.

Какви данни се предоставят?

  • За физически лица български граждани – три имена и Eдинен граждански номер. Потребители, които започват ползването на предплатена услуга след 01.01.2010 г. трябва да предоставят и постоянен адрес.
  • За чуждестранни граждани – име, номер на паспорта (или друг документ за самоличност) и личен номер, ако има такъв. Чуждестранни лица, които не притежават личен номер представят номер на паспорта или друг еквивалентен документ за самоличност.
  • За юридически лица и еднолични търговци – наименование, седалище, адрес на управление и идентификационен код.
  • За потребители, които нямат навършени 18 години и нямат документ за самоличност се събират данните на родителите им (или попечители/настойници).

Къде можете да се регистрирате? Можете да предоставите вашите данни във всеки магазин на М-Тел. Регистрационната форма можете да изтеглите оттук, след което е необходимо лично да посетите наш магазин. Как се извършва регистрацията? Регистрационната форма трябва да бъде попълнена лично от потребителя. Ако нямате възможност да се регистрирате лично – данните могат да се предоставят и от ваш пълномощник. Пълномощното трябва да бъде нотариално заверено и да съдържа текст, че упълномощеният има право да предостави съответните данни от ваше име.

Previous articleВързани един за друг в поход
Next articleЖоро Бийтълса на караоке

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...