Мажоретките на Свиленград четвърти на Европейското

0

С 3 трети места и 3 четвърти места се завръща от Европейското първенство по Батън туърлинг и мажоретки националният отбор на България, част от който е и Свиленград. Първенството се проведе в Пореч, Хърватска, на 20, 21 и 22 октомври. България бе представена от отборите на Свиленград, Нови Пазар, Хасково и Шумен в различните категории – Exhibition corp, Traditional Majorettes corp, Parade corps, Traditional Pompons, Showtwirl Accessories corp, Batonflag team.

Въпреки пандемичната обстановка и трудната година, която мина, държави като България, Италия, Румъния, Русия, Словения, Франция, Хърватска и Чехия, събраха сили и кураж да участват и да се проведе Европейско първенство.

„Целогодишния тренировъчен цикъл, огромното желание на момичетата от Свиленград, които показаха най-доброто и изумиха своите треньори, им отреди болезнените четвърти места, съобщават от Мажоретния състав на Свиленград на страницата си в социалната мрежа. Завръщаме се натъжени и удовлетворени едновременно, но така е в спорта, в училище и в живота – учиш се, за да знаеш и можеш всеки ден.”

В няколко поредни години мажоретките на Свиленград бяха в челната тройка на Европа, при конкуренция от близо 2000 мажоретки от 14 държави с традиции в този спорт.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...