Мажоретките на Свиленград четвърти на Европейското

0

С 3 трети места и 3 четвърти места се завръща от Европейското първенство по Батън туърлинг и мажоретки националният отбор на България, част от който е и Свиленград. Първенството се проведе в Пореч, Хърватска, на 20, 21 и 22 октомври. България бе представена от отборите на Свиленград, Нови Пазар, Хасково и Шумен в различните категории – Exhibition corp, Traditional Majorettes corp, Parade corps, Traditional Pompons, Showtwirl Accessories corp, Batonflag team.

Въпреки пандемичната обстановка и трудната година, която мина, държави като България, Италия, Румъния, Русия, Словения, Франция, Хърватска и Чехия, събраха сили и кураж да участват и да се проведе Европейско първенство.

„Целогодишния тренировъчен цикъл, огромното желание на момичетата от Свиленград, които показаха най-доброто и изумиха своите треньори, им отреди болезнените четвърти места, съобщават от Мажоретния състав на Свиленград на страницата си в социалната мрежа. Завръщаме се натъжени и удовлетворени едновременно, но така е в спорта, в училище и в живота – учиш се, за да знаеш и можеш всеки ден.”

В няколко поредни години мажоретките на Свиленград бяха в челната тройка на Европа, при конкуренция от близо 2000 мажоретки от 14 държави с традиции в този спорт.

Previous articleБез глоби за зелен сертификат до неделя
Next articleИ личните лекари ще изписват безплатни лекарства за Ковид

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...