Арх. Анастас Карчев: Лидерите трябва да са безстрашни и отдадени

0

Пред fakti.bg той посочва, че кметската кандидатура е единствената възможност да продължи да работи за развитието на града.

„През годините на прехода за жалост не успяхме да загърбим порочната практика със смяната на властта – независимо централна или по места – да се прави чистка в администрацията. Качествени професионалисти се изграждат с години, не можеш с лека ръка да изметеш всички заради криворазбрани управленски амбиции. Видя се, че това не дава добри резултати. Ето защо не искам и няма да допусна подобен развой, защото има риск всичко, което съм направил като проекти, да потъне. И още по-лошо: всичко, вече реализирано, да не се поддържа и да се занемари“, споделя той за своята кандидатура за кмет на Свиленград и добавя, че не може да остави всичко на произвола на съдбата.

От разговора с националната медия става ясно, че тук, в Свиленград знаем твърде малко за работата на Карчев както в София, така и в Общинската администрация през последните 8 години. Оказва се, че той е експертът, спасил с изключително новаторска идея сградата на Военния клуб от срутване преди 10 години, когато се пускаше продължение на софийското метро.

Младият и амбициозен главен архитект на общината разказва за ремонта на сградата на Общината. Той е направен без нито един лев държавно или общинско финансиране, изцяло с пари от Европейския съюз. В момента тя произвежда тока, който изразходва, а разходите за електричество са намалели осезаемо.

Арх. Карчев разказва и за реконструкцията на Стария мост и изграждането на спортната зала като проектите, с които е свързан както професионално, така и емоционално.

„Моето мото е да се боря и да преодолявам. Много рискове съм поемал. Непрекъснато вдигам летвата сам за себе си. Смятам, че човек не трябва да се задоволява с това, което е постигнал, а непрекъснато да се провокира и да иска повече. Така трябва да изглеждат лидерите – безстрашни и отдадени“, казва в интервюто за fakti.bg кандидатът за кмет и главен архитект на Свиленград арх. Анастас Карчев.

Цялото интервю с арх. Анастас Карчев: https://fakti.bg/bulgaria/415050-liderite-trabva-da-sa-bezstrashni-i-otdadeni

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...