7 месеца след скандала: Връщат Костадинов на работа в митницата

0

Бившият заместник-началник на Митница – Свиленград Георги Костадинов се връща на работа, потвърдиха от пресслужбата на митницата. Костадинов бе арестуван на 21 май 2014 г. след показна специализирана акция на ДАНС и прокуратурата, при която в служебния му автомобил беше намерен 1,5 кг амфетамин.

Новината за задържането на заместник-шефа на митницата, и то с наркотици, шокира свиленградчани. А доста изказвания, включително и на Ваньо Танов – сегашният шеф на Агенция Митници, определиха ареста и махането му от поста като начин да се върнат схемите от тогавашните управляващи.

Ден след задържането му, на Костадинов му бе повдигнато обвинение, че е действал по поръчение на организирана престъпна група. За Костадинов бе поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Апелативният специализиран съд обаче го освободи без никаква мярка поради липса да доказателства. Броени дни след това, с постановление на Специализираната прокуратура, отпадна и обвинението „действие по поръчение на организирана престъпна група”. Данните за това се съдържали само в показанията на един от разпитаните агенти на ДАНС. С постановление на Окръжна прокуратура Пловдив от декември 2014г. отпаднаха всички обвинения срещу Костадинов поради липса на доказателства.

Вече се потвърди информацията, че сега Костадинов се завръща като шеф на отдел „Митническо оформяне“. Заявление за това назначение, той е подал преди скандалния арест, още докато е бил заместник-шеф.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...