Набора прави номера с мотора си в „България търси талант”

1

Михаил Бакърджиев, Набора, участва в шоуто „България търси талант”. Той е може би единственият моторист в предаването. И оказва се, е впечатлил доста журито, тъй като вече е минал през два от кръговете с четири „да”. Мишо често участва в стънт състезания. Негов приятел му препоръчва да се запише за кастингите на популярното шоу, даващо поле за изява на таланти от различни области.

Първото видео го направихме навън, където имаше по-подходящи условия, разказа Мишо. На сцената на шоуто се появих по-късно, с мотора си, а журито изгледа записа.

На видеото, 26-годишният Мишо прави различни атрактивни номера – кара на задна гума, балансира седнал на резервоара, с крака пред кормилото, върти се в кръг… Решението на журито е повече от категорично и той продължава състезанието.

Стънт не разчита на бързата скорост. Спортът, който все по-сериозно навлиза в България, е доказателство, че адреналинът може да се покачи на макс и с движение от 5-6 км в час. Зрелището е гарантирано, тъй като като атрактивните номера се правят сякаш моторът е продължение на тялото. Колкото по-бавно е движението, толкова по-трудно е упражнението, обяснява още Мишо.

Освен безбройни тренировки, опит и бензин в кръвта, за това трябва и подходящ мотор. От старо Кавазаки Мишо успява да си сглоби нова машина, да си сложи подходящи спирачки и да му намали скоростта – от максималната 250 км в час на 80-90.

За да изненада журито и да продължи и нататък в „България търси талант”, свиленградчанинът планира да повтори част от номерата, като вдигне летвата и покани втори човек на мотора. Най-вероятно момиче.

Михаил Бакърджиев разказва още, че няколко пъти е падал от мотора си, при изпълнение на някои от триковете. Нараняванията при стънт може да са доста, но в повечето случаи Мишо се разминава с по-леки. Обяснява, че има само две по-сериозни счупвания на ключицата.

Болката и травмите обаче не го отказват, а напротив мотивират го да продължи да се занимава с любомото си хоби. Кара мотора си по този начин вече 7 години. Запалил се е от клипове на стънт състезания в интернет, учи се от тях, и се упражнява. Трудно му е да намери терен за тренировки, тъй като стънт е специфичен спорт и се изизсква равен терен.

През април се очаква екип от „България търси талант” да пристигне в Свиленград, за да запише друго видео с Мишо. Целият кв. Гебран, където той живее, и не само, очаква с нетърпение да научи кога ще може да го гледа по БТВ. И се надяват той да стане следващият победител. Днес стана ясно, че Набора ще представи опасния си номер в неделя, в поредния двучасов епизод с най-интересното от същинските кастинги.

Previous articleИкономическият заместник-министър на посещение в Свободна зона
Next articleОбщински съветник предложи дебат за казината

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...