309 стигнаха до теста за митничари

0

309 са допуснатите до конкурса за митнически инспектор кандидати от общо 330. Списъкът с имената им беше публикуван на интернет страницата на Агенция Митници. 21 от желаещите да станат митничари не са допуснати до участие, след подбора по документи. Комисята е преценила, че не отговарят на изискуемата област на висшето образование или нямат степен бакалавър.

Това е вторият конкурс за 20 щатни бройки, който се провежда в рамките на няколко месеца. В края на миналата година кандидатите бяха 273, а 241 бяха допуснати до участие. Сега броят им е по-голям, а за всяко от обявените места се борят 16 кандидати.

Следващият четвъртък 309-тимата кандидати ще трябва да се явят на тест в сградата на регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково, организирани в пет групи, заради големия им брой. Интервюто с успешно издържалите теста, ще се проведе на допълнително уточнена дата.

Новият конкурс беше обявен, заради очакваното увеличение на капацитета на пункт „Капитан Андреево”, след като приключи ремонтът му това лято.

Бегъл поглед по списъка, обявен на интернет страницата на Агенция Митници показва, че доста от кандидатите, ако преминат през ситото, ще станат второ поколение митничари.

Previous articleБиблиотеката отвори врати
Next articleБългарите от Украйна правят изложба в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...