Измама за над 112 000 евро разкриха митничари

0

Измама за над 112 000 евро разкриха митничари на Капитан Андреево. Направен е опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим „Транзит“, съобщават от ведомството.

По документи стоката е превозвана от товарен автомобил с турска регистрация, който се явил на изходящо трасе на МП Капитан Андреево на 3 октомври.

Шофьорът на камиона, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло 22 670 кг. При претегляне с електронна везна е констатирана разлика в килограмите между представените документи и наличния товар.

При последвалата проверка митническите служители установяват, че в товарното помещение липсва част от декларираната стока. На практика в камиона не се превозва описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната индустрия, е с тегло 4183 кг и е на стойност 112 521 евро. Срещу шофьора на камиона е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Според експерти подобни измами целят в европейската държава откъдето тръгва товара да се ползва неправомерно правото на данъчен кредит, което възниква с износа на стоката.

Previous articleПремиера на „Първият човек” в кино “Тракия”
Next articleЗадържаха 40-годишен свиленградчанин за дрога

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...