Две купи и второ място за шаха ни от турнира „Контур Глобал“

0

Отлично се представи Атанас Петков при участието му в III Детски шахматен турнир „Контур Глобал“ , който се проведе в Раднево. Представителят на ШК „Шахматен център Свиленград 2013“ спечели първото място в група „Б“ и се окичи с купа, златен медал и обявената материална награда. Над 40 малки шахматисти от цялата страна се надпреварваха в неговата възрастова група до 8 г. Наско игра с огромно желание за победа и въпреки трудните двубои с представителите на Пловдив, НСА, ЦСКА и Ямбол успя да постигне 7 победи и пълен актив от точки.
В група „А“, деца до 16 г., участваха 79 шахматисти от страната. В нея се включиха трима състезатели на „Шахматен център Свиленград 2013“. Антония Тонева след дълга и трудна битка завърши с актив от 4,5 т. и успя да спечели купата и златния медал при момичетата до 12 г. Половин точка не достигна на Стефани Данаилова да спечели първото място. С актив от 4 т. тя остана втора при момичетата до 16 г. и спечели сребърния медал. Голямо израстване показа и третият състезател от шахматната школа – Максим Петков. За пореден път след доста тежки партии той завърши с актив от 4 т. /над 50% успеваемост/ в един много силен турнир.
Третият шахматен турнир за деца и юноши за Купата на „КонтурГлобал Марица Изток 3″ се проведе на 30 юни. Станалият вече традиция турнир се организира от местния Шахматен клуб „Марица Изток” с институционалната подкрепа на Община Раднево, а „КонтурГлобал Марица Изток 3″ е генерален спонсор на събитието. Млади шахматни надежди от общо 22 клуба от Асеновград, Бургас, Велико Търново, Габрово, Димитровград, Ивайловград, Казанлък, Нова Загора, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора, Свиленград, Харманли, Хасково, Ямбол и Раднево премериха сили със своите връстници. В оспорваната надпревара се впуснаха общо 119 шахматисти на възраст от 5 до 16 години, които се състезаваха в 5 възрастови категории за момчета и момичета.

Previous articleГазови пистолети, патрони и боксове задържаха на границата
Next articleСвиленградски полицаи с отличия за празника на МВР

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...