Газови пистолети, патрони и боксове задържаха на границата

0

Три газови пистолета, 367 патрона и 7 метални бокса задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при два случая, съобщават от митницата.

При един от случаите на 2 юли 2018 г. митническите служители извършват щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът на превозното средство заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. При извършената проверка митническите служители откриват в личния багаж, намиращ се в купето на автомобила, укрити два газови пистолета и 50 патрона за тях, както и 7 метални бокса.

Два дни преди това, на 30 юни 2018 г., при проверка на друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция, управляван от немски гражданин с турски произход, отново в личния багаж, са открити един газов пистолет и 317 патрона за него.

Контрабандните пистолети, патроните и металните боксове са задържани. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи  и  им е задържано обезпечение от общо 900 евро.

Previous articleБлизо 4 кг контрабандно сребро откриха митничари на Капитан Андреево
Next articleДве купи и второ място за шаха ни от турнира „Контур Глобал“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...