Три труса разлюляха Свиленград и Тополовград тази сутрин

0

Три труса са регистрирани тази сутрин между 8:03 и 8:33 часа в Югозападна България – с магнитуд 2,7 по Рихтер, пише Haskovo.info , позовавайки се на сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Първият е с магнитуд 2 по скалата на Рихтер и е с епицентър на 13 км югозападно от Тополовград, 27 км от Раднево и 56 км югоизточно от Стара Загора.

Вторият трус, който също е с магнитуд 2 по скалата на Рихтер, е усетен в 8:29 минути наше време. Този път епицентърът му е бил едва на 4 км северозападно от Тополовград, на 22 км западно от Елхово и на 52 км северозападно от Одрин.

Последният трети трус е бил най-силен – с магнитуд 2,7 по скалата на рихтер. Усетен е в 8:33 часа. Епицентърът му е на 18 км южно от Тополовград, на 19 км североизточно от Свиленград и на 34 км северозападно от Одрин.

И при трита труса няма данни за нанесени материални щети.

Haskovo.info припомня, че вчера следобяд около 15:29 часа също бе регистрирано земетресение. Епицентърът му беше на 21 км северозападно от Свиленград, на 15 км североизточно от Любимец и на 45 километра северозападно от турския град Одрин.

Previous articleСашо Андреев влиза в книга на Бербатов
Next articleПочват разкопки на близнак на “Питион”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...