Три труса разлюляха Свиленград и Тополовград тази сутрин

0

Три труса са регистрирани тази сутрин между 8:03 и 8:33 часа в Югозападна България – с магнитуд 2,7 по Рихтер, пише Haskovo.info , позовавайки се на сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Първият е с магнитуд 2 по скалата на Рихтер и е с епицентър на 13 км югозападно от Тополовград, 27 км от Раднево и 56 км югоизточно от Стара Загора.

Вторият трус, който също е с магнитуд 2 по скалата на Рихтер, е усетен в 8:29 минути наше време. Този път епицентърът му е бил едва на 4 км северозападно от Тополовград, на 22 км западно от Елхово и на 52 км северозападно от Одрин.

Последният трети трус е бил най-силен – с магнитуд 2,7 по скалата на рихтер. Усетен е в 8:33 часа. Епицентърът му е на 18 км южно от Тополовград, на 19 км североизточно от Свиленград и на 34 км северозападно от Одрин.

И при трита труса няма данни за нанесени материални щети.

Haskovo.info припомня, че вчера следобяд около 15:29 часа също бе регистрирано земетресение. Епицентърът му беше на 21 км северозападно от Свиленград, на 15 км североизточно от Любимец и на 45 километра северозападно от турския град Одрин.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...