Апелативният съд пусна задържаните митничари и граничари

0

Само един остава в ареста, засега

Апелативният съд в Пловдив потвърди паричните гаранции за задържаните през септември на пункт Капитан Андреево митничари и гранични полицаи. Само преди броени дни, друг съдебен състав на същия съд остави в ареста другият задържан по производството за корупция – Симеон Николов.

Срещу 5000 лв. на свобода излизат Костадин Чорбаджиев, Георги Сирмов, Мариян Куртов, Петър Нацков, Константин Глушков. Променен е и домашният арест на Валери Казаков в парична гаранция също в размер на 5000 лв. Така беше потвърдено решението на Окръжния съд в Хасково от 23 ноември, което обаче можеше да бъде протестирано в срок от 3 дни. Ден по-късно ХОС реши да пусне под гаранция и другият задържан – Симеон Николов. При протеста на обвинението обаче, Апелативният съд остави Николов отново в ареста.

Веднага след това адвокатите на останалите задържани поискаха отвод на съда. Новият съдебен състав реши митничарите и граничните полицаи да бъдат пуснати на свобода. Решението е окончателно.

При акцията на 30 септември тази година, границата с Турция беше затворена за часове. Сигналът за искания рушвет дошъл от турски шофьор, който прокуратурата използва като анонимен свидетел. На граничния пункт бяха изпратени двама прокурори от спецзвеното “Антикорупция” на Софийската градска прокуратура, 9 следователи и 50 служители на “Вътрешна сигурност” на МВР.

Previous articleКъде се губи енергия в дома?
Next articleСъдът остави в ареста 18 мигранти от бунта в Харманли

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...