Общинските съветници не гласуваха продажбата на 7 апетитни земеделски имота и 2 апартамента

0

Общинските съветници не гласуваха продажба на доста атрактивни имоти, които са общинска собственост. Освен тях не бяха гласувани и решенията за продажба на два общински апартамента на техните сегашни наематели, предложени от общинската администрация.

Мотивът за отказ от продажба на парцелите е предишно решение, което гласи, че трябва да се създаде фонд, в който да се събират средствата от продажба на общински имоти. Въпросният фонд трябва да бъде използван за построяване на нови общински жилища. Към момента обаче няма предприети съответни действия от страна на общината, мотивираха вота си общинските съветници.

Въпросните 7 земеделски имота, намиращи се в землището на Свиленград са били в списък с други изоставени земеделски ниви, лозя и други подобни терени. Три от тези имоти се намират в непосредствена близост до магистралата, което от своя страна налага мнението, че заради апетитното си местоположение, ще могат  да бъдат продадени на доста по-висока цена, а не по обявената пазарна оценка, определена от оценител към настоящия момент. Категорията на останалите четири имота е висока и се предполага, че цените им също ще бъдат различни от обявените в проекта за решение.

Previous article9000 къса контрабанди цигари задържа митническа мобилна група на Капитан Андреево
Next articleДимитровград се присъединява към водната асоциация в Хасково

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...