Поли Паскова откри Коледния базар в Свиленград

0

Популярната певица Поли Паскова откри Коледния базар в Свиленград. С фолклорните си изпълнения тя даде старт на организирания за втора поредна година базар във виенски стил. 11 дървени къщички бяха поставени на пешеходната зона в центъра на града. В 5 от тях свиленградчани ще могат да вкусят месни произведения, приготвени на скара и да опитат от характерните за нашия край вина, произведени от местни производители. В други пет от къщичките ще се предлагат различни коледни артикули, сувенири, топли терлички и др. Една от къщичките е с благотворителна цел. В нея общината дава възможност на детски градини, училища и неправителствени организации да изложат собствени изделия за тяхна благотворителна кауза. В първия ден, от ЦДГ „Снежанка“ продават коледни сувенири за закупуването на озвучителна техника в детското заведение.

И миналата година Коледният базар се превърна в своеобразен центъра на празничните тържества. Тук ще се проведе и традиционният Празник на младото вино.  Коледното дърво също беше поставено в близост. Запалването на ехата е обявено за 15 декември, вторник. Коледното шоу „Откраднатите ботуши на дядо Коледа“ е планирано за 16.20 часа, а след това ще светнат и светлините на коледното дърво.

До тогава ще бъдат монтирани и останалите коледни светлини, съобщиха от общината. С разноцветни лампички ще бъдат украсени и двете кръгови движения – при поликлиниката и автогарата.

Previous articleГенерали почетоха в Свиленград 130 години от рождението на летеца Христо Топракчиев
Next articleЗадържани митничари при специализирана операция на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...