Поли Паскова откри Коледния базар в Свиленград

0

Популярната певица Поли Паскова откри Коледния базар в Свиленград. С фолклорните си изпълнения тя даде старт на организирания за втора поредна година базар във виенски стил. 11 дървени къщички бяха поставени на пешеходната зона в центъра на града. В 5 от тях свиленградчани ще могат да вкусят месни произведения, приготвени на скара и да опитат от характерните за нашия край вина, произведени от местни производители. В други пет от къщичките ще се предлагат различни коледни артикули, сувенири, топли терлички и др. Една от къщичките е с благотворителна цел. В нея общината дава възможност на детски градини, училища и неправителствени организации да изложат собствени изделия за тяхна благотворителна кауза. В първия ден, от ЦДГ „Снежанка“ продават коледни сувенири за закупуването на озвучителна техника в детското заведение.

И миналата година Коледният базар се превърна в своеобразен центъра на празничните тържества. Тук ще се проведе и традиционният Празник на младото вино.  Коледното дърво също беше поставено в близост. Запалването на ехата е обявено за 15 декември, вторник. Коледното шоу „Откраднатите ботуши на дядо Коледа“ е планирано за 16.20 часа, а след това ще светнат и светлините на коледното дърво.

До тогава ще бъдат монтирани и останалите коледни светлини, съобщиха от общината. С разноцветни лампички ще бъдат украсени и двете кръгови движения – при поликлиниката и автогарата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...