Инвеститори: Идваме, ако Иван Андреев е кмет

0

„Между 5,5 и 6 млн. евро ще инвестирам в предприятие за преработка на плодове и зеленчуци в Свиленград, ако Иван Андреев стане кмет“. Това заяви Борис Калибацев, собственик на една от най-големите консервни фабрики у нас, „Филикон – 97“ АД, Пловдив на среща с медиите.

Това не го казвам, за да отчетем днес някакво мероприятие, а с ясното намерение да създадем една добра инвестиция от полза за компанията и за Свиленград, допълни Калибацев, чийто бизнес стартира преди 18 години, а от един – пазарите му се разрастват до над 40, изнасяйки за Китай, страни от Африка и Америка.

Собственикът на „Филикон“ и друг потенциален инвеститор – Митко Русев, специално пристигнаха в Свиленград, за да подкрепят кандидатът на ГЕРБ за градоначалник.

„Това са хора, които застават зад Иван Андреев и ако той бъде кмет на община Свиленград след 25 октомври, те са тези, които гарантират, че ще работят заедно с него и целия му екип за разкриването на работни места“, заяви адвокат Георги Еленков, откривайки срещата.

Калибацев разказа още, че с Иван Андреев се познават от 20 години и той е един от достойните хора, които може да нарече свои приятели. Това, заяви той, ми дава вяра, че ще имам подкрепата на местната власт, за да стигна до хората, които имат желанието да развиват земеделие, и да подготвим необходимите кадри.

Борис Калибацев разкри, че дружеството вече е набелязало терен, а в предприятието, което може да е в помощ и на консервната му фабрика в Пловдив, могат да работят между 100 и 120 души. Според него, ще се намерят достатъчно зеленчуци, домати и чушки в региона ни, а част от плодовете на първо време може да се внасят от съседните Турция и Гърция, докато тукашното производство се развие достатъчно. Винаги ми е било чудно, защо тук няма такова предприятие, още повече че климатът и географското положение са подходящи, каза собственикът на „Филикон“.

„При евентуалната победа на Иван Андреев, ще изградим такова предприятие на територията на община Свиленград. И съм убеден, че след три-четири дена, вие ще направите разумния избор и ще гласувате за Иван Андреев“, заяви още Калибацев, допълвайки, че обмислят и изграждането на малка винарна тук.

Общината тук е капсулована, заяви Митко Русев, който оглавява няколко дружества, сред които и „Актив Пропъртис“ – акционерно дружество със специална инвестиционна цел, занимаващо се с недвижими имоти и консултиране на сделки, извън земеделските. Тя е запазена за няколко бизнесмени, каза Митко Русев. Ако общината иска да привлече инвеститори, да открива работни места, значи тя трябва първо да се отвори и после – да ги търси. Не ги ли търси, и ако е от позицията – дайте да си пазим нашето, да не ги допускаме, да им искаме непостижими неща, нищо няма да стане.“

Той сподели, че е правил няколко неуспешни опита за стартирането на проекти.

„Може би е въпрос на доверие, каза Русев. Това доверие го имам в Иван Андреев. Ако той е кмет, с по-открито сърце бих инвестирал, отколкото досега“.

„Фондът ни събра миналата година близо 30 млн. лв. Можем да помогнем в изграждането на бизнес и индустриални зони и да помогнем за  привличането на ивеститори в тях“, категоричен беше Русев.

От ГЕРБ представиха по време на срещата и листата си, в която попадат икономисти, юристи, лекари, земеделски производители, агрономи, преподаватели, предприемачи и др.

Симбиозата между мъдростта и младостта в нашата структура е нещо уникално и ви гарантирам, че го няма никъде другаде. Това е може би и най-младата листа, заяви Еленков.

Предизборната програма на партията беше представена и от най-младият кандидат за общински съветник – 29-годишният Мартин Айвазов, председател на Младежката структура на ГЕРБ, спечелил редица специализации и обучения в Брюксел и един от най-младите мениджъри на международна компания в сферата на транспорта и логистиката.

Айвазов подчерта, че основен акцент в програмата на ГЕРБ са задържането на младите хора в общината, привличането на стратегически инвеститори, асфалтиране на всички улици, не само в централната градска част, подобряване на инфраструктурата по кварталите и селата, изграждането на инсталацията за сепариране на битови отпадъци за по-ниска такса, създаването на зеленчукова и плодова борса, на трансграничен пазар, бизнес зона, филиал на университет и др.

„Поставили сме си реалистични цели, заяви и кандидатът за кмет Иван Андреев. Няма бомбастични обещания или хвърляне на обещания, за да спечелим изборите. И правилно каза Мартин, че акцентът в програмата са младите хора“.

Програмата може да бъде постигната, тъй като Иван Андреев и правителството вървят ръка за ръка, каза и адвокат Еленков.

Купуването и продаването на гласове  е престъпление!

Previous articleКонтрабанда на злато за 300 хил. лв. предотвратиха митничари
Next articleАгенция Митници: Опитват се да ни въвлекат в предизборната кампания със слухове