Младите огнеборци на Свиленград спечелиха купа „Юлиян Манзаров“

0

Младите огнеборци от СОУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград, спечелиха за поредна година преходната купа „Юлиян Манзаров“ на традиционния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, който се организира за 14-ти път в памет на жертвите от катастрофата в река Лим.

В надпреварата, състояла се в Ловеч, участваха 13 отбора от цялата страна. 130 деца на възраст от 12 до 16 г. се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Младите огнеборци от Свиленград завоюваха първото място в комплексното класиране. Те бяха отличени и с купата на община Ловеч. Само на 12 точки след победителя останаха учениците от бургаското ОУ „Христо Ботев“, които впечатлиха със спортния си дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Попово.

Надпреварата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Председателят на фондацията „Ангели от Лим“ Георги Манзаров поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и плакети, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт и община Ловеч.

За СОУ „Д-р Петър Берон“ това е третата купа „Юлиян Манзаров“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...