Младите огнеборци на Свиленград спечелиха купа „Юлиян Манзаров“

0

Младите огнеборци от СОУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград, спечелиха за поредна година преходната купа „Юлиян Манзаров“ на традиционния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, който се организира за 14-ти път в памет на жертвите от катастрофата в река Лим.

В надпреварата, състояла се в Ловеч, участваха 13 отбора от цялата страна. 130 деца на възраст от 12 до 16 г. се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Младите огнеборци от Свиленград завоюваха първото място в комплексното класиране. Те бяха отличени и с купата на община Ловеч. Само на 12 точки след победителя останаха учениците от бургаското ОУ „Христо Ботев“, които впечатлиха със спортния си дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Попово.

Надпреварата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Председателят на фондацията „Ангели от Лим“ Георги Манзаров поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и плакети, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт и община Ловеч.

За СОУ „Д-р Петър Берон“ това е третата купа „Юлиян Манзаров“.

Previous articleСтънт шоу в подкрепа на Живко Желев с номер 3
Next articleМитничари предотвратиха четири опита за контрабанда на ментета

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...