Ученици от Южна България на състезание в Свиленград

0

Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев” за пръв път ще бъде домакин на регионалното състезание „Млад фермер”. Надпреварата ще бъде официално открита на 21 март, сряда, от 14.00 часа на площад „5 октомври”. В граничния град сили ще премерят отбори от ученици от 13 селскостопански училища в Южна България, включително и местното школо.

Учениците ще покажат своите умения в доене на крави, резитба, майсторско управление на трактор, разпознаване на семена и фуражи. Награди ще бъдат присъдени отборно и за победителите в атрактивните дисциплини.

Ние сме традиционни участници и се надяваме да се представим достойно, каза директорът на ПГССИ Христина Милушева. Няма да сгреша като кажа, че тук ще пристигнат представители на училища от Сандански до Айтос.

През последните две години, местната професионална гимназия се разминава на косъм от класиране на националното състезание и остават четвърти. Само първите три отбора продължават в националната надпревара, която тази година ще се проведе в Русе.

Туристическа обиколка из забележителностите на Свиленград е предвидена от домакините при двудневния престой на участниците. Те ще имат възможност да разгледат в почивките между кръговете стария мост, музея, градския парк, мезешката гробница и крепостта, винарна „Катаржина”, където специалисти ще ги запознаят след резитбата с тайните на дегустацията.

Церемонията по обявяване на победителите е планирана за четвъртък от 18.30 часа в ресторант „Свилена”.

Провеждането на състезанието „Млад фермер” се финансира от Министерство на образованието. Подобно съревнование за Северна България ще се проведе в Попово.

Previous articleГраждани дават на прокурор ВиК и „Пътища и мостове”
Next articleБолниците с протестна декларация срещу разпределянето на средствата от НЗОК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...