Матине на талантливи деца в неделя

0

Детската духова школа организира концерт-матине. Музикалното събитие е тази неделя в залата на администрацията от 11.00 часа.

Сред талантливите деца от школата, умения на тромпет ще покаже и 13-годишната Здравка Василева. Момичето е единственото свиленградчанче, номинирано за наградите на Фондация „Димитър Бербатов” за тази година. Здравка в момента се обучава в музикалното училище „Христина Морфова” в Стара Загора. Наскоро талантливата музикантка се завърна със златно отличие от осмия национален конкурс „Орфеева дарба”. Други двама възпитаници на местната духова школа също се закичиха с медали от престижния форум. Бронзови отличия получиха 10-годишните Гарабет Казазян и Антоан Скерлев. През миналата година двамата тромпетисти спечелиха държавна стипендия за даровити деца. Те я заслужиха след като завоюваха съответно първото и второто място на шестия международен фестивал за млади тромпетисти в Стара Загора. Те впечатлиха журито и получиха първите награди за успешен дебют и най-малък участник в конкурса.

Концертът тази неделя стана вече традиционен и се провежда в последните три години, в които съществува школата. През това време завоюваните успехи от страна на децата са сериозни, а броят на желаещите да участват в нея непрекъснато нараства.�В школата вече има около 35 деца, които се обучават в музикално изкуство и разучават тайните на тромпета, флейтата и ударните инструменти. Клас по кларнет ще бъде открит тази година, след като от бюджета на общината бяха заделени средства за развитието и популяризирането на духовата музика сред децата.

Previous articleИталианци искат да садят киви в Димитровче
Next articleСилктекс грабна купата след 5 години очакване

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...