Близо 5 млн. лв. за Свиленград заради наводнението

0

Пет проекта на община Свиленград на обща стойност 4,822 млн. лв. без ДДС ще бъдат целево финансирани по европейските програми. Средствата са за ремонт и реконструкция на обекти, пострадали от наводнението през февруари.

Част от парите са предвидени за ремонт на пропадналите по време на бедствието улици в кв. Гебран и ул. Крайречна. Други близо 460 хил. лв. ще отидат за благоустрояването на Младежки парк, където се провежда традиционният есенен панаир, а над 2 млн. лв. от директно отпуснатите пари са предвидени за ремонт на пътя от Свиленград до с. Момково. Част от него беше изпълнен при реализацията на проекта „Индустриална зона”, но участък от 9 км преди и след терена на бившето селскостопанско летище остана неотремонтиран. За ремонт с европейските пари е предвиден и моста на с. Момково, както и рехабилитацията на водопровода и изграждането на канализация в село Мезек.

В началото на месеца проектите бяха внесени в Областна управа – Хасково за първичен преглед. Преди това на изнесеното си заседание в Старозагорските минерални бани, общинските съветници дадоха зелена светлина за подаването им, а на подробно обсъждане ще бъдат подложени на следващата сесия.

Освен Свиленград, още 6 общини от областта ще получат европейско финансиране на обща стойност до 40 млн. лева без конкурентен принцип заради наводненията – Стамболово, Харманли, Минерални бани, Любимец, Симеоновград и Тополовград. Проектите са основно за възстановяване на пътна инфраструктура и канализация.

Previous articleРазформироват Митница Свиленград?
Next articleОбщинарите ще обсъждат извънредно съдбата на митницата в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...