Делото за библиотеката в полза на общината и на втора инстанция

0

Актив Пропъртис АДСИЦ губи на втора инстанция делото за имота си в Свиленград, показва отчетът на дружеството, публикуван в сайта Инвестор. На 30 септември 2012 г. е излязло решение на Пловдивски апелативен съд по повод заведено през 2011 г. дело от община Свиленград срещу Грийн Холдинг АД и Актив Пропъртис АДСИЦ относно собствеността върху сградата на градската библиотека.

Сградата, където се помещава в момента общинската библиотека беше продадена� през юни 2007 г. на бизнесмена Христо Янев. Той не изпълни клауза от договора да внесе в полза на общината сумата от 200�000 лв. за преместване на библиотеката в преустроената сграда и за обновяване на библиотечния фонд в едномесечен срок от подписване на договора. За просрочие пък трябваше да заплати още 43 000 лева на общината в Свиленград. Неизпълнението на договора и последвалата продажба на сградата на пловдивското дружества вкараха сделката в съда.

Атрактивният имот по решение на първа инстанция трябваше да бъде върнат на Грийн Холдинг, за да обезпечи вземанията на община Свиленград. Решението на ХОС беше обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив, който го потвърди тези дни. Дружеството ще обжалва решението на втора инстанция пред Върховния касационен съд и в зависимост от решението на последната инстанция ще бъдат направени и съответните счетоводни записвания, като за момента спорният имот не е отписан от баланса на дружеството.

Имотът е оценен в баланса на Актив Пропъртис АДСИЦ срещу сумата от 643 хил. лв. и включва бившата градска баня и пералня.

Previous articleБСП тандем коментира в Свиленград Бюджет 2013 на ГЕРБ
Next articleГаралийци ще имат канализация. Работата почва напролет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...