Делото за библиотеката в полза на общината и на втора инстанция

0

Актив Пропъртис АДСИЦ губи на втора инстанция делото за имота си в Свиленград, показва отчетът на дружеството, публикуван в сайта Инвестор. На 30 септември 2012 г. е излязло решение на Пловдивски апелативен съд по повод заведено през 2011 г. дело от община Свиленград срещу Грийн Холдинг АД и Актив Пропъртис АДСИЦ относно собствеността върху сградата на градската библиотека.

Сградата, където се помещава в момента общинската библиотека беше продадена� през юни 2007 г. на бизнесмена Христо Янев. Той не изпълни клауза от договора да внесе в полза на общината сумата от 200�000 лв. за преместване на библиотеката в преустроената сграда и за обновяване на библиотечния фонд в едномесечен срок от подписване на договора. За просрочие пък трябваше да заплати още 43 000 лева на общината в Свиленград. Неизпълнението на договора и последвалата продажба на сградата на пловдивското дружества вкараха сделката в съда.

Атрактивният имот по решение на първа инстанция трябваше да бъде върнат на Грийн Холдинг, за да обезпечи вземанията на община Свиленград. Решението на ХОС беше обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив, който го потвърди тези дни. Дружеството ще обжалва решението на втора инстанция пред Върховния касационен съд и в зависимост от решението на последната инстанция ще бъдат направени и съответните счетоводни записвания, като за момента спорният имот не е отписан от баланса на дружеството.

Имотът е оценен в баланса на Актив Пропъртис АДСИЦ срещу сумата от 643 хил. лв. и включва бившата градска баня и пералня.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...