Енергийният министър обеща спешна промяна на закони

0

Три искания обявиха протестиращите срещу високите сметки за ток в Свиленград. Инкасаторите да засичат данните заедно със собствениците на електромери, в 20-дневен срок да бъде въведена тази система за партньорство и местната власт да координира среща между недоволните от сметките си за ток и представителите на EVN в Свиленград. Всички сме ударени от секирата на надписаните сметки. Гарантираме, че сме за мирно решаване на проблема и ще бъдем партньори на всеки, който иска да има европейски норми на поведение и работа, се казва още в текста на декларацията.

Други сред протестиращите искаха подписка за референдум за национализация на ЕРП-ата.

Енергийният министър Делян Добрев обеща на представители на протестиращите, че държавата ще има по-голям контрол при формирането на цената на тока до крайния потребител. Той уточни, че в доклада на Агенцията за държавен и финансов контрол пише, че през 2011 г. ЧЕЗ са дружеството, изхарчило 35 млн. лв. за управление и консултации. Ако бъдат оптимизирани разходите във всеки един ред на фактурите за ток, могат да се намерят вероятно резерв, допълни той.

Популистко би било да обещавам намаляване на цената на тока, за да не протестират хората, категоричен бе той. Това, което ние обещаваме е, че ще направим необходимото държавата да си влезе в ролята и да сложи най-добрия възможен контрол върху разходите на дружествата, които формират цената на електроенергията, категоричен бе министър Добрев.

В петък агенцията е започнала проверка и в останалите две електроразпределителни дружества, която ще продължи идната седмица и веднага след като имаме някакъв резултат, ще предприемем спешни мерки, каза още министър Добрев.

Previous articleИзненада: Пълно с хора на протеста срещу EVN
Next articleДобив на газ край Свиленград до две години

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...