Нов покрив за бившия „Дом на съвета”. Пускат фонтани в края на лятото

0

Две години след като се сдоби с рушащата се срещу общинската администрация сграда, Фуат Гювен изпълни ангажимента си да оправи фасадата и покрива и да смени дограмата. Срокът, по договор, беше именно до 6 юни, а комисия от общината направи вчера оглед на извършените строително-ремонтни работи, в присъствието на предприемача.

Един от най-крупните инвеститори в Свиленград купи сградата от общината за близо 1 млн. 800 лв. с решение на общински съвет. След близо 20 години безстопанственост, сградата, известна като „Дом на съвета”, се рушеше в централната част на Свиленград. Части от нея притежаваха различни собственици, включително и общината. Последният дял Гювен успя да добие от Юробанк и така стана стопроцентов собственик.

При сключването на договора, освен за ремонта на зданието, Гювен пое ангажимент и за изграждане на фонтан и озеленяване. Очаква се фонтанът да проработи в края на лятото. Една от атракциите на апетитния имот е и часовниковата кула, в която се очаква да заработи часовников механизъм.

Все още обаче, заради неясната икономическа ситуация, инвеститорът не уточнява какво ще прави със сградата. Идеите са няколко – офиси, бизнес инкубатор и др.

При вчерашната му визита стана ясно, че „Техномаркет” и „Пикадили” проявяват интерес към наемането на помещения.

Фуат Гювен е собственик на няколко дружества в Свиленград. Негови са хотел „Свилена”, „Търговска банка D”, метан станцията до новия мост в града и 90% от газоразпределителното дружество „Свиленград газ”. Наскоро приключи изграждането на още 4 нови км газопреносна мрежа. Абонатните точки за свързване са вече близо 1500. С газ се снабдяват обществените сгради и 60 битови абонати.

Бизнесменът е известен и с благотворителната си дейност. На религиозно посещение, с негови средства, ще заминат през следващата седмица близо 50 вярващи. В Истанбул те ще посетят няколко духовни средища, както и тамошна църква „Живоприемний източник”. Това име носи и храмът в свиленградския квартал Гебран, който беше ремонтиран и със средства от Гювен.

Previous articleФилиалът на читалището ни в Одрин стана на 5 години
Next articleПодписаха договора за канализацията на Гарата и Гебран. „Райкомерс” ще работи в кв. Изгрев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...