Нов покрив за бившия „Дом на съвета”. Пускат фонтани в края на лятото

0

Две години след като се сдоби с рушащата се срещу общинската администрация сграда, Фуат Гювен изпълни ангажимента си да оправи фасадата и покрива и да смени дограмата. Срокът, по договор, беше именно до 6 юни, а комисия от общината направи вчера оглед на извършените строително-ремонтни работи, в присъствието на предприемача.

Един от най-крупните инвеститори в Свиленград купи сградата от общината за близо 1 млн. 800 лв. с решение на общински съвет. След близо 20 години безстопанственост, сградата, известна като „Дом на съвета”, се рушеше в централната част на Свиленград. Части от нея притежаваха различни собственици, включително и общината. Последният дял Гювен успя да добие от Юробанк и така стана стопроцентов собственик.

При сключването на договора, освен за ремонта на зданието, Гювен пое ангажимент и за изграждане на фонтан и озеленяване. Очаква се фонтанът да проработи в края на лятото. Една от атракциите на апетитния имот е и часовниковата кула, в която се очаква да заработи часовников механизъм.

Все още обаче, заради неясната икономическа ситуация, инвеститорът не уточнява какво ще прави със сградата. Идеите са няколко – офиси, бизнес инкубатор и др.

При вчерашната му визита стана ясно, че „Техномаркет” и „Пикадили” проявяват интерес към наемането на помещения.

Фуат Гювен е собственик на няколко дружества в Свиленград. Негови са хотел „Свилена”, „Търговска банка D”, метан станцията до новия мост в града и 90% от газоразпределителното дружество „Свиленград газ”. Наскоро приключи изграждането на още 4 нови км газопреносна мрежа. Абонатните точки за свързване са вече близо 1500. С газ се снабдяват обществените сгради и 60 битови абонати.

Бизнесменът е известен и с благотворителната си дейност. На религиозно посещение, с негови средства, ще заминат през следващата седмица близо 50 вярващи. В Истанбул те ще посетят няколко духовни средища, както и тамошна църква „Живоприемний източник”. Това име носи и храмът в свиленградския квартал Гебран, който беше ремонтиран и със средства от Гювен.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...