Подписаха договора за канализацията на Гарата и Гебран. „Райкомерс” ще работи в кв. Изгрев.

0

Договорът за ремонт на водопровода и изграждането на канализация в кв. Капитан Петко войвода беше подписан. В мащабният проект на стойност 48 млн. лв., както е известно влиза и довършването на канала в кв. Гебран.

Парафът си под документа поставиха кмета на Свиленград инж. Георги Манолов и управителят на консорциума, който ще изпълни работното проектиране и строителство на обектите Иван Моллов. Става дума за ДЗЗД „Дизайн конструкшън” – София, които бяха избрани след провеждането на открита процедура за възлагане на обществена поръчка.

Работните проекти ще бъдат изработени за три месеца. Строителството ще стартира през есента. Предвижда се изграждането да приключи в края на 2014 година.

Дългоочакваният проект за канализацията на Гарата и довършването на мрежата в Гебран беше спечелен по ОП „Околна среда”.

Вече са сключени договорите и за реконструкцията на ВиК мрежата в кв. „Изгрев”. Проектът предвижда подмяна и в този квартал. Там ще ремонтира „Райкомерс Конструкшън” ЕАД – София. От фирмата обявиха, че започват работа до края на лятото.

Предстои подписване на договори за строителството на пречиствателната станция за отпадни води и довеждащата инфраструктура.

Previous articleНов покрив за бившия „Дом на съвета”. Пускат фонтани в края на лятото
Next articleОтварят запушена от десетилетия улица

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...