Хванаха Аладин в гръцко. Мезек под блокада заради издирвания алжирец

0

Заподозреният за нападението на Виктория – Салахедин Бин Аладин, е задържан при опит да напусне България през гръцката граница, съобщи главният секретар на МВР.

Алжирският гражданин беше издирван за инцидента, при който 20-годишната студентка Виктория Христова беше намушкана неколкократно с нож, докато беше на работа в денонощен магазин на ул. „Пиротска“.

Главен комисар Светлозар Лазаров обяви, че полицията е блокирала района на село Мезек в област Хасково, община Свиленград, тъй като е имало информация, че Салахедин бин Аладин е направил опит да напусне България през границата с Гърция. Направена е блокада на селото.

На полицейските служители помагат жители на селото и ловната дружинка на с. Мезек, разказа и кмета Димитър Петков.

„Два пъти обиколихме селото да го проверим дали не е скрит там, обясни той. През това време обяснявахме на хората да не се притесняват от проверката и да запазят спокойствие”.

Служителите на „Гранична полиция“ са блокирали и границата. Заподозреният е бил задържан от гръцка страна. От МВР са получили информация за местонахождението на заподозрения от гръцките служители от участък Орестиада, каза още главният секретар на МВР.

Салахедин е задържан в ареста на гранична полиция в Капитан Андреево и до края на деня ще бъде отведен в София. Комисар Лазаров допълни, че има и друго задържано лице на територията на София, който е българин и който е помогнал на Аладин да се придвижи през Пловдив към Гърция.

Previous articleСпециален асансьор за децата от помощното училище
Next articleБежанци, приклещени между статута и документите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...