Хванаха Аладин в гръцко. Мезек под блокада заради издирвания алжирец

0

Заподозреният за нападението на Виктория – Салахедин Бин Аладин, е задържан при опит да напусне България през гръцката граница, съобщи главният секретар на МВР.

Алжирският гражданин беше издирван за инцидента, при който 20-годишната студентка Виктория Христова беше намушкана неколкократно с нож, докато беше на работа в денонощен магазин на ул. „Пиротска“.

Главен комисар Светлозар Лазаров обяви, че полицията е блокирала района на село Мезек в област Хасково, община Свиленград, тъй като е имало информация, че Салахедин бин Аладин е направил опит да напусне България през границата с Гърция. Направена е блокада на селото.

На полицейските служители помагат жители на селото и ловната дружинка на с. Мезек, разказа и кмета Димитър Петков.

„Два пъти обиколихме селото да го проверим дали не е скрит там, обясни той. През това време обяснявахме на хората да не се притесняват от проверката и да запазят спокойствие”.

Служителите на „Гранична полиция“ са блокирали и границата. Заподозреният е бил задържан от гръцка страна. От МВР са получили информация за местонахождението на заподозрения от гръцките служители от участък Орестиада, каза още главният секретар на МВР.

Салахедин е задържан в ареста на гранична полиция в Капитан Андреево и до края на деня ще бъде отведен в София. Комисар Лазаров допълни, че има и друго задържано лице на територията на София, който е българин и който е помогнал на Аладин да се придвижи през Пловдив към Гърция.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...