Нов шеф на съда в Свиленград

0

Районният съд в Свиленград вече има нов председател. Това е Елена Тодорова, която досега бе редови районен съдия в Елхово, а преди това и негов административен ръководител. Тя спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. След нея се нареди досегашният временен шеф на районния съд в Свиленград Христо Георчев, който получи шест гласа в своя подкрепа и Иван Йорданов (шеф на съда в Крумовград) с 3 гласа.

Съдът в Свиленград е ключов, защото той отговаря за граничните пунктове ”Капитан Андреево” и ”Капитан Петко войвода”. В него се гледат на първа инстанция и почти всички дела срещу нелегалните имигранти, заловени на турската граница. Той е особено важен за справяне с потока от нелегални имигранти.

Досегашен председател на Районният съд в Свиленград беше Христо Георчев. Той е административен ръководител на институцията от 2008 г. насам, а преди това беше началник на следствието в града. През това лято изтече мандатът му, а до избора на административен ръководител Георчев беше временно изпълняващ длъжността.

Елена Тодорова е била магистрат в Свиленградския районен съд от 2003-а до 2007-а. А след това до 2012 г. и председател на Районния съд в Елхово.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...