Нов шеф на съда в Свиленград

0

Районният съд в Свиленград вече има нов председател. Това е Елена Тодорова, която досега бе редови районен съдия в Елхово, а преди това и негов административен ръководител. Тя спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. След нея се нареди досегашният временен шеф на районния съд в Свиленград Христо Георчев, който получи шест гласа в своя подкрепа и Иван Йорданов (шеф на съда в Крумовград) с 3 гласа.

Съдът в Свиленград е ключов, защото той отговаря за граничните пунктове ”Капитан Андреево” и ”Капитан Петко войвода”. В него се гледат на първа инстанция и почти всички дела срещу нелегалните имигранти, заловени на турската граница. Той е особено важен за справяне с потока от нелегални имигранти.

Досегашен председател на Районният съд в Свиленград беше Христо Георчев. Той е административен ръководител на институцията от 2008 г. насам, а преди това беше началник на следствието в града. През това лято изтече мандатът му, а до избора на административен ръководител Георчев беше временно изпълняващ длъжността.

Елена Тодорова е била магистрат в Свиленградския районен съд от 2003-а до 2007-а. А след това до 2012 г. и председател на Районния съд в Елхово.

Previous articleТехномаркет още търси управител
Next articleФургони за бежанци притесниха Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...