Сечта на дървета в центъра – санитарна

0

Масово „обезглавяване” на големи дървета в центъра притесни тази седмица загрижени за градската природа свиленградчани. При продължилото няколко дни изрязване на дървесните корони, част от хората решиха, че става дума за масово унищожаване на дългогодиишната сенчеста растителност.

От страницата си в интеренет от общинската администрация обясниха, че става дума за сезонно подновяване на дървесната растителност, което се извършва от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”.��

От там съобщават още, че предстои резитба на дърветата по продължението на булевард „България” между пресечките на улиците „Драган Цанков” и „Христо Ботев” и уточняват, че подновяването е ежегодно, планирано и предвидено в бюджета на предприятието.

„Резитбата и подкастрянето регулират формата и големината на дървесни и храстови видове, влияят върху декоративния ефект – цъфтеж, листа, плодове, отстраняват сухата дървесина – така наречената санитарна резитба, а при провеждането на редовни резитби се забавя стареенето на растителните видове”, пише още в съобщението.

Previous article30 на сто увеличение на регистрираните престъпления
Next articleЧестита Баба Марта!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...