Стълб на енергото се срути. Семейства масово без ток

0

Авария има на големия захранващ града кабел

Стълб на енергото се срути снощи, малко преди 23.00 часа. Предполагаемата причина е – под напора на снега, натрупан върху кабелите и електрическото съоръжение. Десетки домакинства останаха без електричество, телевизия и интернет. А тази сутрин, оказа се и без вода.

За предстоящото бедствие е алармирал на 112 обитател на една от къщите на ул. Стефан Караджа, след като забелязал опасното снежно натрупване. За съжаление никой от централата не е реагирал на сигнала своевременно, обясни той. Единствено негов съсед се доверил на съвета му и преместил колата си, намираща се точно под опасния стълб, пречупил се от основата си, час-два по-късно. Кабели имаше разпръснати от снощи по цялата улица. Малко по-късно част от нея, след сигнал до 112, беше обезопасена с ленти.

Главният захранващ кабел на енергото е скъсан, стана ясно тази сутрин. Има и много паднали кабели, каза дежурния в общината. Така цели райони в града са без електричество и вода, тъй като помпите на водното, заради липсата на ток, не могат да работят.

От снощи работят от EVN, увери ни дежурният в общината. Но засегнатите райони в града и авариите са много. Надяваме се до обед ситуацията да се нормализира.

Децата от училищата и детските градини, заради липсата на ток, бяха разпуснати до справяне със ситуацията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...