Стълб на енергото се срути. Семейства масово без ток

0

Авария има на големия захранващ града кабел

Стълб на енергото се срути снощи, малко преди 23.00 часа. Предполагаемата причина е – под напора на снега, натрупан върху кабелите и електрическото съоръжение. Десетки домакинства останаха без електричество, телевизия и интернет. А тази сутрин, оказа се и без вода.

За предстоящото бедствие е алармирал на 112 обитател на една от къщите на ул. Стефан Караджа, след като забелязал опасното снежно натрупване. За съжаление никой от централата не е реагирал на сигнала своевременно, обясни той. Единствено негов съсед се доверил на съвета му и преместил колата си, намираща се точно под опасния стълб, пречупил се от основата си, час-два по-късно. Кабели имаше разпръснати от снощи по цялата улица. Малко по-късно част от нея, след сигнал до 112, беше обезопасена с ленти.

Главният захранващ кабел на енергото е скъсан, стана ясно тази сутрин. Има и много паднали кабели, каза дежурния в общината. Така цели райони в града са без електричество и вода, тъй като помпите на водното, заради липсата на ток, не могат да работят.

От снощи работят от EVN, увери ни дежурният в общината. Но засегнатите райони в града и авариите са много. Надяваме се до обед ситуацията да се нормализира.

Децата от училищата и детските градини, заради липсата на ток, бяха разпуснати до справяне със ситуацията.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...