Болницата ни с приз от индустриалците и община Ивайловград

0

Д-р Ермов получи грамотата на КРИБ за “Социално отговорна компания – партньор на община”�в Деня на здравния работник �

Грамота за социално отговорен партньор получи болницата в Свиленград от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Управителят на МБАЛ-Свиленград получи признанието точно в Международния ден на здравния работник – 7 април. Номинацията е направила община Ивайловград.

Грамотата връчиха кметът на Ивайловград – Диана Овчарова и председателят на общинския съвет там Дарина Зафирова. Д-р Ермов получи и качествено розе. Оказа се, че медикът е любител на розовата напитка.

Овчарова благодари на болничното заведение и на управителя му д-р Димитър Ермов, за грижата към пациентите от близката община. Вече повече от година специалисти от тукашната болница организират приемни дни в Ивайловград. Всяка сряда там се извършват прегледи от лекари по детски болести, акушер-гинеколог, пулмолог, кардиолог, хирург, невролог и специалист по образна диагностика.

Инициативата на КРИБ се осъществява съвместно с ръководствата на 8 общини от областта, номинирали за наградата общо 35 компании, работещи на тяхната територия. Номинации са направили Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Харманли, Минерални бани, Стамболово и Тополовград.

Броени дни преди професионалния празник на здравните работници приключи мащабният проект на болницата в Свиленград за над 3 млн. лв. Супер модерното оборудване, което беше закупено по него, ще подобри диагностицирането на заболяванията и обгрижването на пациентите, писа вечеsvilengrad24. След ремонта на отделенията все повече пациенти от съседни общини идват на лечение в Свиленград. Новото отделение по физиотерапия е с резервирани седмица напред часове.

Въпреки че на този етап имаме специалисти, които да обгрижват пациентите, прогнозата е обезкуражаваща, обясни д-р Ермов в деня на празника. Няма кадри. Не само лекари, но и сестри, акушерки, лаборанти. Проблемът е национален. Предпочитат се големите градове в България или работа в чужбина. Имаме 5-6 сестри, които са пенсионерки, три пътуват от Тополовград. След 7-8 години кой ще ме лекува? Обезпокоен съм, заяви д-р Ермов.

Д-р Ермов е управител и на поликлиниката от края на 2012 г. В отговор на въпрос на svilengrad24 той сподели, че има подготвен екшън план за излизането от трудната ситуация в медицинския център, който показа натрупана през годините 52 хил. лв. загуба. В същото време за 2013 г. са „заработени” 11 хил. лв. повече от медицинска дейност, в сравнение с предходната.

Невъзможно е такава голяма сграда да се поддържа само от медицинска дейност, категоричен беше мениджърът с неоспорими качества. Той обаче не пожела да разкрие повече от плановете за вдигането на поликлиниката на крака и приближаването на условията в нея до тези в болницата.

Очаква се планът да бъде обсъден този месец на общинската сесия.�

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...