Болницата ни с приз от индустриалците и община Ивайловград

0

Д-р Ермов получи грамотата на КРИБ за “Социално отговорна компания – партньор на община”�в Деня на здравния работник �

Грамота за социално отговорен партньор получи болницата в Свиленград от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Управителят на МБАЛ-Свиленград получи признанието точно в Международния ден на здравния работник – 7 април. Номинацията е направила община Ивайловград.

Грамотата връчиха кметът на Ивайловград – Диана Овчарова и председателят на общинския съвет там Дарина Зафирова. Д-р Ермов получи и качествено розе. Оказа се, че медикът е любител на розовата напитка.

Овчарова благодари на болничното заведение и на управителя му д-р Димитър Ермов, за грижата към пациентите от близката община. Вече повече от година специалисти от тукашната болница организират приемни дни в Ивайловград. Всяка сряда там се извършват прегледи от лекари по детски болести, акушер-гинеколог, пулмолог, кардиолог, хирург, невролог и специалист по образна диагностика.

Инициативата на КРИБ се осъществява съвместно с ръководствата на 8 общини от областта, номинирали за наградата общо 35 компании, работещи на тяхната територия. Номинации са направили Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Харманли, Минерални бани, Стамболово и Тополовград.

Броени дни преди професионалния празник на здравните работници приключи мащабният проект на болницата в Свиленград за над 3 млн. лв. Супер модерното оборудване, което беше закупено по него, ще подобри диагностицирането на заболяванията и обгрижването на пациентите, писа вечеsvilengrad24. След ремонта на отделенията все повече пациенти от съседни общини идват на лечение в Свиленград. Новото отделение по физиотерапия е с резервирани седмица напред часове.

Въпреки че на този етап имаме специалисти, които да обгрижват пациентите, прогнозата е обезкуражаваща, обясни д-р Ермов в деня на празника. Няма кадри. Не само лекари, но и сестри, акушерки, лаборанти. Проблемът е национален. Предпочитат се големите градове в България или работа в чужбина. Имаме 5-6 сестри, които са пенсионерки, три пътуват от Тополовград. След 7-8 години кой ще ме лекува? Обезпокоен съм, заяви д-р Ермов.

Д-р Ермов е управител и на поликлиниката от края на 2012 г. В отговор на въпрос на svilengrad24 той сподели, че има подготвен екшън план за излизането от трудната ситуация в медицинския център, който показа натрупана през годините 52 хил. лв. загуба. В същото време за 2013 г. са „заработени” 11 хил. лв. повече от медицинска дейност, в сравнение с предходната.

Невъзможно е такава голяма сграда да се поддържа само от медицинска дейност, категоричен беше мениджърът с неоспорими качества. Той обаче не пожела да разкрие повече от плановете за вдигането на поликлиниката на крака и приближаването на условията в нея до тези в болницата.

Очаква се планът да бъде обсъден този месец на общинската сесия.�

Previous articleТежка катастрофа с мотоциклетист. Младежът е в тежко състояние
Next articleПовече пари за тютюна договориха от Асоциацията им след протестите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...