Гледаме Петьо от Свиленград в „България търси талант”

0

Екип от предаването засне тези дни клип за представянето на танцьора

Екип от bTV и предаването „България търси талант” пристигна край границата, за да заснеме интервю със свиленградчанина Петьо Станков. Местният талант първоначално се открои сред хиляди кандидати, сред които имаше акробати, певци, комици, илюзионисти и др. Той успя да премине през три предварителни кръга, а сега продължава на полуфинал на популярното шоу. По националната телевизия ще можем да го гледаме, за пръв път, на 21 април.

За краткото видео с представянето му, даровитият и пластичен танцьор бил приятно изненадан от бившето си училище СОУ „Д-р Петър Берон”. Кадри за клипчето са заснети и на фона на стария мост при р. Марица, където Петьо танцува в предпочитания от него стил попинг анимейшън.

19-годишният Петьо Станков се занимава с попинг от около 5 години. Запалил се по този тип танци от Метин Енимехмедов, чийто талант блесна при Слави Трифонов в шоуто „Танцувай с мен”.

В началото гледах клипове и се опитах да имитирам движенията, но не се получаваше. Това не ме накара да се откажа, казва Петьо Станков. Исках да постигна целта си – да танцувам по този начин. Трудя се доста, за да мога един ден да кажа: „Исках. А сега мога да танцувам”.

Петьо ежедневно се усъвършенства и измисля различни хореографии. Именно идеята в танца впечатлила журито в самото начало на шоуто, за да получи Петьо 3 „да” от възможните 4 и да премине в следващия етап. В повечето случаи обаче, признава младежът, доста импровоизира върху първоначалната си идея.

Голямата награда в шоуто е 60 000 лв. и празнанието за най-голям талант.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...