Гледаме Петьо от Свиленград в „България търси талант”

0

Екип от предаването засне тези дни клип за представянето на танцьора

Екип от bTV и предаването „България търси талант” пристигна край границата, за да заснеме интервю със свиленградчанина Петьо Станков. Местният талант първоначално се открои сред хиляди кандидати, сред които имаше акробати, певци, комици, илюзионисти и др. Той успя да премине през три предварителни кръга, а сега продължава на полуфинал на популярното шоу. По националната телевизия ще можем да го гледаме, за пръв път, на 21 април.

За краткото видео с представянето му, даровитият и пластичен танцьор бил приятно изненадан от бившето си училище СОУ „Д-р Петър Берон”. Кадри за клипчето са заснети и на фона на стария мост при р. Марица, където Петьо танцува в предпочитания от него стил попинг анимейшън.

19-годишният Петьо Станков се занимава с попинг от около 5 години. Запалил се по този тип танци от Метин Енимехмедов, чийто талант блесна при Слави Трифонов в шоуто „Танцувай с мен”.

В началото гледах клипове и се опитах да имитирам движенията, но не се получаваше. Това не ме накара да се откажа, казва Петьо Станков. Исках да постигна целта си – да танцувам по този начин. Трудя се доста, за да мога един ден да кажа: „Исках. А сега мога да танцувам”.

Петьо ежедневно се усъвършенства и измисля различни хореографии. Именно идеята в танца впечатлила журито в самото начало на шоуто, за да получи Петьо 3 „да” от възможните 4 и да премине в следващия етап. В повечето случаи обаче, признава младежът, доста импровоизира върху първоначалната си идея.

Голямата награда в шоуто е 60 000 лв. и празнанието за най-голям талант.

Previous articleОгласиха Сладун „С песните на Кичка Савова”
Next articleСвиленград се сдоби с „Блерио” за деня на авиацията

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...