Свиленград се представя с туризъм в старата столица

0

Холограмите в гробницата и стрийт арт пътя до там привличат най-много интерес на изложението

56% повече приходи от туризъм за трите месеца на 2014 в сравнение с цялата 2013 отчитат от администрацията 

Нова придобивка – туристическа кола вози любителите на атракции

Културно-историческите си забележителности и възможностите за туризъм в нашия регион представи община Свиленград на XI Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. На форума бяха представени нови туристически продукти и дестинации у нас и в чужбина. Заедно с представители на 11 държави и 67 общини Свиленград рекламира развитието на туристическата си инфраструктура, историческите си забележителности и възможностите за развлечение, които предлагат новоизградените по проект на общината атракции в село Мезек.

Местният щанд е привличал посетители с атрактивни облекла, пътеводители, сувенири, рекламни брошури. На специален монитор се излъчвал филмът за туристическите забележителности на Свиленград и региона на журналиста Георги Тошев, клипове на историческите възстановки в село Мезек от изминалото лято, 3D мapping шоуто от празника на града и слайдшоу от снимки на природни и исторически обекти.�
Изключителен интерес са предизвикали холограмните изображения на находките в Тракийската куполна гробница и стрийт арт изображенията по пътя към нея. След създаването им по проекта на общината „С богатството на миналото към атрактивно бъдеще” Свиленград се сдоби с уникален и новаторски туристически продукт, който привлича все повече туристи, обслужвани от експертите на Общинския исторически музей, съобщават от общината. Проектът приключи през юни 2013 г. и през последните пет месеца на същата година туристическите приходи в бюджета са три пъти повече в сравнение с първите седем месеца на годината, а само за първите три месеца на 2014 г. общината отчита ръст на приходите от 56% в сравнение с цялата 2013 г.

С още една придобивка могат да се похвалят още туристическите работници в града ни. Частна фирма е дарила автомобил за обслужване на туристите. Колата е брандирана с най-атрактивните туристически обекти в Свиленградско.

Цялостна концепция и новаторски подходи се очаква да бъдат обсъдени на консултативен съвет по туризма след празниците, научи svilengrad24.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...