Свиленград се представя с туризъм в старата столица

0

Холограмите в гробницата и стрийт арт пътя до там привличат най-много интерес на изложението

56% повече приходи от туризъм за трите месеца на 2014 в сравнение с цялата 2013 отчитат от администрацията 

Нова придобивка – туристическа кола вози любителите на атракции

Културно-историческите си забележителности и възможностите за туризъм в нашия регион представи община Свиленград на XI Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. На форума бяха представени нови туристически продукти и дестинации у нас и в чужбина. Заедно с представители на 11 държави и 67 общини Свиленград рекламира развитието на туристическата си инфраструктура, историческите си забележителности и възможностите за развлечение, които предлагат новоизградените по проект на общината атракции в село Мезек.

Местният щанд е привличал посетители с атрактивни облекла, пътеводители, сувенири, рекламни брошури. На специален монитор се излъчвал филмът за туристическите забележителности на Свиленград и региона на журналиста Георги Тошев, клипове на историческите възстановки в село Мезек от изминалото лято, 3D мapping шоуто от празника на града и слайдшоу от снимки на природни и исторически обекти.�
Изключителен интерес са предизвикали холограмните изображения на находките в Тракийската куполна гробница и стрийт арт изображенията по пътя към нея. След създаването им по проекта на общината „С богатството на миналото към атрактивно бъдеще” Свиленград се сдоби с уникален и новаторски туристически продукт, който привлича все повече туристи, обслужвани от експертите на Общинския исторически музей, съобщават от общината. Проектът приключи през юни 2013 г. и през последните пет месеца на същата година туристическите приходи в бюджета са три пъти повече в сравнение с първите седем месеца на годината, а само за първите три месеца на 2014 г. общината отчита ръст на приходите от 56% в сравнение с цялата 2013 г.

С още една придобивка могат да се похвалят още туристическите работници в града ни. Частна фирма е дарила автомобил за обслужване на туристите. Колата е брандирана с най-атрактивните туристически обекти в Свиленградско.

Цялостна концепция и новаторски подходи се очаква да бъдат обсъдени на консултативен съвет по туризма след празниците, научи svilengrad24.

Previous articleУченици разиграха съдебен процес за Деня на конституцията и юриста
Next articleРеформаторите: Скандалът с личните данни е удар по евровота

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...