Реформаторите: Скандалът с личните данни е удар по евровота

0

Изграждането на ефективна общинска структура на Реформаторския блок коментираха в Свиленград Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски, Корман Исмаилов и�Николай Ненчев. Компанията пристигна край границата в сряда по обяд, след като преди това имаше среща със симпатизанти в Кърджали.

Оказа се, че тукашните „реформатори” предстои да се срещат следващата седмица, за да коментират организационно предстоящия евровот. От влизащите в блока, само Народна партия „Свобода и достойнство” на Корман Исмаилов няма структура в община Свиленград. Останалите – БЗНС, ДСБ, СДС и България на гражданите имат изградени отделни структури.

Тема на срещата стана и наскоро гръмналия скандал с личните данни в подписките за регистрация на партии. Според Кунева няма да се установят фактите и няма да се понесе отговорност. Това е разочароващо за хората, допълни тя. Част от играта на статуквото е да се говори срещу партиите, че лъжат, крадат и мамят и че всички са „маскари“. Когато хората се отдръпват от политиката, държавата става лесна плячка на разбойници.

Меглена Кунева добави, че РБ ще работи за присъединяването на България към Шенген, банковия съюз, еврозоната и да бъде съосновател на Европейския енергиен съюз, влизането в който ще донесе 30% по-евтин газ. Не може заради лични интереси и апетити в енергетиката на шепа хора да се загробва индустрията на България, допълни тя.

В дългосрочен план „реформаторите” трябва да станат трета политическа сила, каза Исмаилов. Заявката е въпреки социологическите проучвания, които сочат нисък резултат на Блока на предстоящите избори.

Данните са на база 52-58 на сто избирателна активност, коментира Найден Зеленогорски. По думите му това е свръх високо участие на хората. Най-непредвидимото нещо е колко хора ще излязат да гласуват. Социологическите проучвания сочат, че явно вече сме в предизборна кампания и РБ пречи на задкулисието, коментира той.��

Не искам да оставате с впечатление, че сме за ниска избирателна активност, допълни земеделецът Николай Ненчев. Нашите противници работят в тази посока, да отклонят хората от вота. Той посочи дори пример с риболовната забрана, която по думите му, досега е била до 30 май. Сега свалят забраната 1 седмица по-рано, 23 май. Това са около 500 хил. рибари. Те им дават знак –няма смисъл да си оставате да гласувате, отивайте за риба.

20 на сто от вота е купен или корпоративен, казаха още реформаторите.

Свиленградчани задаваха въпроси и за земеделската политика, обезлюдяването на селата, разкриването на нови работни места.

Еврофондове са важни за регионите за подпомагане и развитие на малкия и среден бизнес, за райони като Свиленград и Хасково, каза Лукарски. Това са пари за бизнеса и нови работни места. Сега печели мафията с непрозрачни процедури и разпределение на европарите под масата.

Previous articleСвиленград се представя с туризъм в старата столица
Next articleПлакат на Тодор Живков сред най-търсените

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...