Куп депутати в Мезек за събора

0

Събор и земляческа среща събраха десетки гости и приятели на Мезек. Присъстващите бяха поканени да закачат сувенир или семейна снимка на стария чинар в центъра на туристическото селище. А на специално подготвени табла всеки можеше да допълни родословното дърво на 8-те големи рода в селото, записани в книгата на читалище „Изгрев 1921”.

Това е първата земляческа среща, организирана с надеждата съборът да се разраства, а разпръснатите мезечани да се събират всяка година по това време.

Панаирът премина с богата фолклорна програма, в която взеха участие ФГ „Детелина” с. Мезек, мъжка певческа група „Мезек”, певчески състави от с. Върбово, община Харманли, с. Малко градище, община Любимец, Женска камерна група с ръководител Димитрина Порязова към НЧ „Просвета 1870” и Тракийско дружество „Тракия” от гр. Свиленград.

Куп наши депутати с различни политически окраски се появиха в селото, малко преди да се излее дъжда и да пренесе събитието на закрито в очакване на слънцето. По-рано сутринта – Делян Добрев от ГЕРБ, а малко след това – Стефан Танев и Смиляна Нитова от БСП. Политическите опоненти обаче не успяха да се засекат. Танев и Нитова изчакаха и пристигането на оркестъра, който ще забавлява мезечани до следобяд.

Previous article„Берон” изпрати своите абитуриенти
Next articleСпец коли пресякоха българо-турската граница в помощ на наводнена Босна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...