Куп депутати в Мезек за събора

0

Събор и земляческа среща събраха десетки гости и приятели на Мезек. Присъстващите бяха поканени да закачат сувенир или семейна снимка на стария чинар в центъра на туристическото селище. А на специално подготвени табла всеки можеше да допълни родословното дърво на 8-те големи рода в селото, записани в книгата на читалище „Изгрев 1921”.

Това е първата земляческа среща, организирана с надеждата съборът да се разраства, а разпръснатите мезечани да се събират всяка година по това време.

Панаирът премина с богата фолклорна програма, в която взеха участие ФГ „Детелина” с. Мезек, мъжка певческа група „Мезек”, певчески състави от с. Върбово, община Харманли, с. Малко градище, община Любимец, Женска камерна група с ръководител Димитрина Порязова към НЧ „Просвета 1870” и Тракийско дружество „Тракия” от гр. Свиленград.

Куп наши депутати с различни политически окраски се появиха в селото, малко преди да се излее дъжда и да пренесе събитието на закрито в очакване на слънцето. По-рано сутринта – Делян Добрев от ГЕРБ, а малко след това – Стефан Танев и Смиляна Нитова от БСП. Политическите опоненти обаче не успяха да се засекат. Танев и Нитова изчакаха и пристигането на оркестъра, който ще забавлява мезечани до следобяд.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...