13 села без вода заради залята помпена станция

0

13 села в общината са без вода, след като помпената станция при свиленградското село Момково беше залята от Марица. Под вода са и земеделски земи в селото.

Помпена станция “Момково” е с наводнено ел. табло на един от четирите кладенци. Аварийни групи работят по остраняването на проблема. Марица е преляла през скъсана преди две години, по време на голямото наводнение, дига.

Общо 19 населени места от три общини останаха без вода. В община Свиленград това са селата Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб и Щит. За община Любимец без вода са селата Васково и Оряхово. В Община Харманли са Браница, Изворово, Черпово и Дрипчево.

След оттегляне на водата водоподаването ще бъде възстановено, съобщиха от ВиК, без да уточняват кога ще стане това.

Дигата на река Марица при село Момково беше скъсана по време на голямото наводнение през февруари 2012 година. От тогава насам минаха две години и на два пъти земеделски имоти там биват заливани. Очакваше се всеки момент Напоителни системи, чиято грижа са дигите, да започнат работа по възстановяването й. Прииждането на водата обаче ги изпревари, каза кметът на Момково Трифон Трифонов.

Previous articleГръм подпали фабрика и удари къща
Next articleИзложба на Сашо Карапеев в арт галерията

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...