Отложиха защитата на Караиванов за 17-ти

0

Единственият допуснат до участие в конкурса за шеф на митницата кандидат не можа да защити концепцията си за управление вчера. Обявената от комисията по избора дата беше променена в деня, в който Тодор Караиванов трябваше да представи стратегията си за подобряване събираемостта на държавните вземания на тукашното ведомство.

Вместо на 5 ноември, както по-рано през седмицата беше съобщено, следващият етап ще се проведе на 17 ноември, от 14.00 часа, пише на страницата на Агенцията. Ангажираност на член на комисията е попречила на провеждането на вече станалия прословут конкурс, гласи официалната версия. Сигурно има и версия в стил Шекспир и „има нещо гнило в Дания”.

Тъкмо Тодор Караиванов беше две години началник на Митница Свиленград, когато през август 2013 г. беше преназначен в София. От тогава насам ведомството тук няма постоянен началник. След поредица от шестмесечни временни назначения, докато се проваляха конкурсите за горещия стол, започнаха назначенията за по 45 дни. Такова получи и Тодор Караиванов. Въпросната командировка изтича на 13 ноември, четвъртък. А до защитата на концепцията на единствения допуснат кандидат има още четири дни.

На този етап от митницата не съобщават как ще бъде решен този казус, като се ангажират до въпросната дата медиите да бъдат уведомени за развитието на ситуацията.

Подобен на сегашния казус се получи и при една от конкурсните процедури през годината, когато освен без временен, митницата в Свиленград се оказа и без никакъв началник в продължение на два дни. Тогава вместо единственият оцелял в конкурса – Валери Стайков, да заеме поста, спешно беше командирован на 45 дни пловдивчанинът Боян Тодоров. Шестмесечното временно назначение на Стайков беше изтекло, а междувременно злополучният конкурс беше прекратен от служебния министър Румен Порожанов.

Previous articleАдреси и в Свиленград претърсени заради акцията на Лесово
Next articleПолицията: Работим денонощно по зверския грабеж

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...