Заловиха над 100 кг хероин на зелена граница

0

Арестувани са баща и син от Свиленград

Баща и син от Свиленград са задържани за 112 кг хероин. Операцията на ДАНС, МВР и Гранична полиция се е провела при свиленградското село Щит, на метри от границата с Турция, съобщи окръжният прокурор Иван Стоянов на специална пресконференция в Хасково.

Акцията е проведена в нощта на 10 срещу 11 ноември по получен сигнал. Дрогата е открита „на склад” в депо, прикрито под храсти. Местността на 15-20 метра от 309-та гранична пирамида е силно пресечена, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Чувалите с наркотика са били забелязани при обход на гранични полицаи, иззад гъстата растителност.

Под контрола на Окръжна прокуратура-Хасково била създадена незабавна организация за реализиране на съвместни оперативни действия със служителите на териториалното звено на ДАНС в Хасково. Освен ударната група, „атакуваща” село Щит, били организирани блокади и заслони по пътищата, за да се предотврати евентуално бягство.

При организираната акция, в непосредствена близост до мястото, са били задържани 60-годишният Сребрю Сребрев и синът му Михаил, на 32 години, които се придвижвали с джип. Според разследващите двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района и под нейното прикритие са се занимавали и с нелегалната. Бащата и синът са със 72-часова мярка за задържане. Предстои искането на постоянна.

Сребрю Сребрев е излежал присъда за убийство и отвличане и е освободен от старозагорския затвор през юни 2011 г. В последвалия обиск в апартамент в Свиленград са открити боеприпаси, пистолет, ловни патрони, телефони и симкарти.

По цени на съдебната система хероинът е на стойност над 13 млн. лв. Той е бил пренесен през зелена граница от Турция и според разследващите е бил предназначен за Западна Европа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...