Заловиха над 100 кг хероин на зелена граница

0

Арестувани са баща и син от Свиленград

Баща и син от Свиленград са задържани за 112 кг хероин. Операцията на ДАНС, МВР и Гранична полиция се е провела при свиленградското село Щит, на метри от границата с Турция, съобщи окръжният прокурор Иван Стоянов на специална пресконференция в Хасково.

Акцията е проведена в нощта на 10 срещу 11 ноември по получен сигнал. Дрогата е открита „на склад” в депо, прикрито под храсти. Местността на 15-20 метра от 309-та гранична пирамида е силно пресечена, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Чувалите с наркотика са били забелязани при обход на гранични полицаи, иззад гъстата растителност.

Под контрола на Окръжна прокуратура-Хасково била създадена незабавна организация за реализиране на съвместни оперативни действия със служителите на териториалното звено на ДАНС в Хасково. Освен ударната група, „атакуваща” село Щит, били организирани блокади и заслони по пътищата, за да се предотврати евентуално бягство.

При организираната акция, в непосредствена близост до мястото, са били задържани 60-годишният Сребрю Сребрев и синът му Михаил, на 32 години, които се придвижвали с джип. Според разследващите двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района и под нейното прикритие са се занимавали и с нелегалната. Бащата и синът са със 72-часова мярка за задържане. Предстои искането на постоянна.

Сребрю Сребрев е излежал присъда за убийство и отвличане и е освободен от старозагорския затвор през юни 2011 г. В последвалия обиск в апартамент в Свиленград са открити боеприпаси, пистолет, ловни патрони, телефони и симкарти.

По цени на съдебната система хероинът е на стойност над 13 млн. лв. Той е бил пренесен през зелена граница от Турция и според разследващите е бил предназначен за Западна Европа.

Previous articleОткриха обесен младеж в боровата гора
Next articleИма задържани за зверския побой над страците от Малко градище

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...