Ивайло Калоянчев замества баща си в „Г-н Ганьо Балкански”

0

Пиесата “Г-н Ганьо Балкански” ще могат за гледат почитателите на Мелпомена в Свиленград. Комедията по култовото произведение на Алеко Константинов ще бъде представена на 10 март, вторник, от 18.00 часа в салона на читалището.

Постановката е на Георги Данаилов, а ролята е писана специално за Калоянчев за 60-ата му годишнина. Премиерата е на 13 януари 1985 г. и спектакълът се играе 3 години. След това над 20 години никой не се осмелил да я постави отново. От известно време се играе в Дупнишкия театър, чийто директор Светослав Пеев поема риска, но кани Ивайло Калоянчев да играе Бай Ганьо Балкански. Той приема.

“Чувствам се много добре в тази роля, макар и под дебела сянка. Но ние с татко сме различни, подхождаме различно към образа”, признава синът. И допълва, че той има свой съвременен прочит на Алековия герой. Байганьовщините могат да “избият” и при политик, и при дипломат, и при депутат, и при бизнесмен, убеден е Ивайло.

“Според мен Ивайло се разви чудесно като актьор. Справя се отлично с ролята на г-н Балкански. Намери свой собствен облик”, допълва Светослав Пеев.

Той си спомня, че когато веднъж Христо Стоичков посетил постановка на “Г-н Ганьо Балкански”, спонтанно възкликнал: “Това сякаш си е писано за сега, бе. Това си е за сега!”

В постановката, от Държавния сатиричен театър се включват още Веселин Цанев и Светослав Пеев.

Билети се продават на касата на читалището.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading Facebook Comments ...